От статистиката, публикуваната от Държавния департамент на САЩ става ясно,

...
От статистиката, публикуваната от Държавния департамент на САЩ става ясно,
Коментари Харесай

Македония ще се бори за безвизов режим със САЩ

От статистиката, оповестената от Държавния департамент на Съединени американски щати излиза наяве, че през 2022 година са отхвърлени 26.29 % от молбите, подадени за визи от Република Северна Македония, оповестяват медиите в страната. 

Според информацията най-вече отхвърлени молби от района са тези, подадени от  Черна гора- 34 %, а минимум в Хърватия- 5.5 %. Почти 20 % от молбите за виза за Съединени американски щати подадени от Босна и Херцеговина са били отхвърлени, за Словения процентът е 13.5, 19.5 - за Сърбия, 17 - за Косово, 27.5 - за Албания.
-->
Във връзка с оповестените от Държавния департамент данни, от Министерството на външните работи на Северна Македония осведомиха, че страната е стартирала развой за присъединение на страната към Програмата за унищожаване на визовия режим на Съединени американски щати.

С решение на държавното управление е била образувана междуведомствена работна група, ръководена от Министерството на външните работи, в която има и представители на други отраслови институции, работещи за осъществяване на изискванията за определяне на безвизов режим със Съединени американски щати. Условията се отнасят до разнообразни области, само че едно от основните е, че процентът на отказаните визи е най-много 3 %, написа в известието.

Според Министърството на външните работи в Скопие аргументите за високият % на отхвърлени молби за визи за Съединени американски щати са погрешно попълнени заявки, заради което възнамеряват акция за образование на жителите за процеса на кандидатстване и изискванията, които би трябвало да бъдат изпълнени, за приемане на виза за Съединени американски щати.

Процесът по анулация на входните визи за жителите на Северна Македония за Съединени американски щати е дълготраен и комплициран и изисква непрекъсната работа, а присъединението на Северна Македония към Програмата за безвизов режим е част от Стратегическия разговор със Съединени американски щати и е измежду плановете в Плана за деяние, който беше признат на съвещание на държавното управление през февруари тази година, написа в известието, съобщи БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР