От първостепенно значение е обезпечаването на потребностите на всяко семейство

...
От първостепенно значение е обезпечаването на потребностите на всяко семейство
Коментари Харесай

МЗХГ: Обезпечаването на всяко семейство с дърва за огрев е приоритет

От първостепенно значение е обезпечаването на потребностите на всяко семейство у нас с дърва за огрев за идния отоплителен сезон. Това съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев на среща с управлението на Югоизточното държавно дружество Сливен. Той разпореди шефовете на стопанствата към сдружението да осъществят връзки с всички кметове в региона и да изготвят прецизен график за доставките на дървата.

Ресорният заместник-министър акцентира, че тази година над 1 милион пространствени кубични метра (пр. куб. м.) дърва за огрев са избрани за директни продажби на физически лица, с което се подсигурява облекчаване търсенето на пазара. „ Наша отговорност и грижа е да осигурим спокойствието на популацията, че отоплението с дърва през зимния сезон е обезпечено “, съобщи Добрев.

Същевременно той предизвести да няма неналичия на материал, както и да бъде засилен контролът при доставките на дървата, за да се избегне потреблението на нелегално добита дървесина.

Заместник-министър Добрев обърна внимание, че би трябвало да се осведомят жителите да подават сигнали за нередности при установени нарушавания по време на доставките на дърва за огрев. „ Те би трябвало да знаят, че дървесината, която не е маркирана, не е съпроводена с превозен билет или имената и адреса на притежателя ѝ не подхождат на вписаните в билета, предстои на лишаване, а лицето, което я има – на санкция “, уточни Атанас Добрев.

Директорът на предприятието инж. Димчо Радев срещна заместник-министъра и с настоящото положение на активността на сдружението и дилемите, които се извършват.

В рамките на работната среща бе разисквана тематиката за идното разкриване на ловния сезон в събота, на 2 октомври 2021 година И тазгодишните ловни излети ще протичат при непоколебим надзор от способените органи, задачата е предварителна защита и отбягване на произшествия по време на лов. Ще се следи и за съблюдаване на въведените ограниченията за биосигурност и стерилизация по ограничение разпространяването на заболяването АЧС, както и на противоепидемичните условия за COVID-19.

По-рано Атанас Добрев участва на теренна инспекция при дърводобив в държавния горски фонд.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР