От няколко години провеждаме последователна политика за защита на българското

...
От няколко години провеждаме последователна политика за защита на българското
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Определен процент български стоки да се продават в големите търговски вериги

От няколко години организираме поредна политика за отбрана на българското произвеждане. Това стартира преди три години с смяна на Закона за комерсиалните вериги. Уви още стоят проблемите пред българските производители и неравностойното им състояние на пазара, тяхната неконкурентноспособност по отношение на огромните, които постановат условия и им извиват ръцете. Обсъдихме ограниченията в отбрана на българското произвеждане. В нашия законопроект предвиждаме избран % български артикули да се продават в огромните търговски вериги. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, след среща на управлението на партията и парламентарната група с управлението на Централния кооперативен съюз в София.

„ Формата на кооперативна благосъстоятелност, на търговия и обществените функционалности на кооперациите са модерната форма залегнала в Европа и света. За страдание у нас тя не се развива и среща компликации. Готови сме да помогнем и да помолим за експертизата от ЦКС, с цел да ни оказват помощ в допълнението на „ Визия за България” в няколко посоки – стопанска система, земеделие, обществената политика и други Правим два работни екипа с тях, които ще работят по плана. Поставили сме си период до края на годината да проведем необятни диалози с цялото общество”, сподели още Корнелия Нинова.

Проф. Петър Стефанов, ръководител на Централния кооперативен съюз, съобщи, че един главните проблеми, който са коментирани през днешния ден е поддръжката за българското произвеждане. Той добави, че българският кооперативен бизнес модел не отстъпва по нищо на международния. „ Той е преодолял всичките разтърсвания във всичките стопански и политически форми ", сподели Стефанов.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР