От началото на новата година безработни ще могат да кандидатстват

...
От началото на новата година безработни ще могат да кандидатстват
Коментари Харесай

От 2018 г. безработни ще могат да кандидатстват за нисколихвени кредити за малък бизнес

От началото на новата година безработни ще могат да аплайват за нисколихвени заеми за дребен бизнес. Ще се отпускат сред 5 и 50 хиляди лв. за двегодишен интервал, като заемите ще бъдат обезпечени пред банките с общо 3 милиона и 400 хиляди лв. от Оперативната стратегия "Развитие на човешките запаси ".

Заместник-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова Зорница Русинова е магистър по интернационалните стопански връзки от... към профила изясни пред "Хоризонт " главната цел на този нов вид заеми: "Да дадат опция на доста младежи да основат своите микропредприятия и по този метод да се подсигурява тяхната претовареност ".

Русинова разгласи още, че пилотната скица "Работа ", прилагана в този момент в 14 общини от Северозападна България, ще стане национална. Тя ще обхване следващата година 196 общини с безработица над междинната за страната. Частният бизнес и локалните управляващи ще наемат и образоват безработните.

"Контингент от хора, които престояват по бюрата по труда и висят на обществени помощи, да бъдат мобилизирани за работа, освен да метат улиците, а и да се включват в действия като домакински асистент, да подкрепят част от битово-комуналните действия, да бъдат наемани от шеф за нискоквалифицирана работа ", сподели пред "Хоризонт " заместител общественият министър Зорница Русинова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР