От началото на годината на няколко места в света са

...
От началото на годината на няколко места в света са
Коментари Харесай

От небето валят мъртви птици

От началото на годината на няколко места в света са регистрирани всеобщи измирания на диви животни. Точно на Нова година в Луизиана, Съединени американски щати, починаха 500 коса, безусловно паднали от небето.

Около 100 врани били открити мъртви по улиците в Швеция. В Арканзас е записано измирането на 10 хиляди риби по едно и също време и на пет хиляди коса, които с голяма скорост падали върху покривите на къщите.

Такава всеобща и трагична гибел провокира опасенията на доста еколози за майката природа, както и за това, че очевидно нещо необичайно и мистериозно се случва в царството на животните.

Според мнението на специалисти обаче в всеобщото измиране на животни и птици, както и на риби, няма безусловно нищо извънредно. Според експертите такива неща се случват всяка година.

 От небето валят мъртви птици

Причините могат да бъдат разнообразни – от неприятни метеорологични условия до зараза и отравяне. Обикновено обаче всеобщите случаи на измиране на животни, птици или риби се случва надалеч от човешката цивилизация.

Затова не е правело до момента огромно усещане събитие от този жанр. Според експерта по екология от Калифорнийския университет Робърт Мийз доста от тези всеобщи измирания просто не се записват.

Масовата гибел е най-често публикувана измежду животни, които се движат на доста огромни групи. Прелетните птици, да вземем за пример, постоянно се дезориентират в пространството поради мъгла или стихия и се врязват в кули, вятърни турбини и дървета.

Много постоянно те умират от отравяне от пестициди или отрова. Лоша смешка с птиците може да изиграе и природата, изключително в случай че те мигрират не в сезона, в който би трябвало да го вършат.

В Съединени американски щати през последните 30 години са регистрирани 16 случая на измиране на повече от хиляда скорци или косове по едно и също време. Случаите на всеобща гибел на птици стартират от края на деветнадесети век.

Десетки хиляди сьомги са починали преди няколко години в река Кламат в Северна Каролина. Причина за това станала високата температура на водата в реката.

Често се случва птиците да умират поради новогодишни фоейрверки. Те кацат по къщите на хората, след което напряко се раздират от фойерверките и падат върху покривите и тротоарите.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР