От началото на годината 1410 автомобила са хванати да паркират

...
От началото на годината 1410 автомобила са хванати да паркират
Коментари Харесай

1400 коли на тревата в София

От началото на годината 1410 автомобила са хванати да паркират върху зелени площи в София. От Столичния инспекторат са съставили 758 констативни протокола, 761 фиша, а 634 коли са наложително преместени на профилиран паркинг.

Това излиза наяве от информация на инспектората, предоставена на „ Монитор “.

Когато по време на ежедневните си инспекции от инспекторите открият нарушаване, те снимат автомобила за доказателство. Правят панорамна фотография, с цел да се види къде е адресът, и една по-близка, с цел да се документира нарушаването.

Те пишат на нарушителите констативен протокол, а по-късно лидерът би трябвало да се яви, с цел да му бъде написан фиш. Ако не се яви, се изискват данните на нарушителя от отдел „ Пътна полиция ” и му се изпраща покана и тогава се сформира акт. Санкцията на акта е на стойност от 50 до 200 лева

" Апелираме водачите на коли да съблюдават наредбите и да не паркират в зелени площи, защото освен заплашват живота и здравето на останалите жители, само че и влияят на атмосферния въздух, чистотата на околното пространство и целостта на тревните площи ", приканват от инспектората.

Масово от общинския инспекторат в Пловдив постановат санкции от 50 лева за първо нарушаване на коли, които са били паркирани в неразрешените за това зелени площи на пловдивските тепета.

Един от образците е обвързван с паркиран на Дановия рид лек автомобил „ Мерцедес ”. Собственичката е била санкционирана за паркиране в зелена зона и тя е атакувала глобата си в Районния съд в Пловдив

В морската столица санкцията за паркиране в тревата стига до 500 лева Преди време зам.-кметът по сигурността и запазване на публичния ред Тодор Иванов уточни обстановка, при която юристи апелират фишове на варненци за погрешно паркиране.

Недобросъвестни юристи обаче оферират услугите си на санкционираните водачи и апелират уведомленията, с цел да получат неведнъж по-висок хонорар от глобата

В Русе от началото на тази година досега са наложени 77 санкции за погрешно паркиране в паркове, градини и детски площадки за 3850 лв.

Нарушенията в Русе се правят най-често в Парка на младежта и в междублоковите зелени пространства, а паркирането върху тротоари най-вече в централната градска част.

В Стара Загора не се води статистика на нарушителите паркирали в зелени площи.

През 2019 година 3366 автомобила са били вдигнати от улиците на града поради погрешно паркиране. Около 20 на 100 от колите не са стигнали до наказателния паркинг, тъй като притежателите им са си платили на място по 15 лева, половината от санкцията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР