От началото на 2021 г. министърът на икономиката Лъчезар Борисов

...
От началото на 2021 г. министърът на икономиката Лъчезар Борисов
Коментари Харесай

В Бургас реализират 5 проекта за инвестиции от клас „А“

От началото на 2021 година министърът на стопанската система Лъчезар Борисов подписа седем документа за вложения от клас „ А “ по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ). Общата им стойност е над 176 млн. лева и те ще разкрият доста нови работни места в страната. Три от тези седем значими плана се осъществят в Бургас.

Първият е на „ Тивекс “ ООД – „ Изграждане на индустриална складова база и разширение на индустриалния потенциал “. Този план ще се осъществя в Промишлена зона „ Север “. Заявеният размер на инвестицията възлиза на 4 млн. лева (25 работни места).

Вторият бургаски план, който получи документ клас „ А “, е за създаване на дружество за опаковки за хранително-вкусовата индустрия в местността „ Мадика “. Инвестицията е на „ Сидоренко Фудтех “ ЕООД и „ Сидоинвест “ ЕООД. Предвижда се строителство на нови индустриални халета, хранилища и офиси, закупуване на в допълнение индустриално съоръжение и профилирани софтуери за продажби и ръководство на складови наличия. Заявеният размер на инвестицията възлиза на над 10 млн. лева

И двата плана са в развой на осъществяване.

Сертификат клас „ А “ получи и капиталовият план на УМБАЛ „ Дева Мария “ ЕООД и „ Света София билдинг “ ЕООД. Той е за създаване на нов корпус към съществуваща постройка на УМБАЛ „ Дева Мария “, който ще се осъществя в кв. „ Ветрен “. Осъществяването на тази инвестиция ще способства за увеличение размера и качеството на предлаганите здравни услуги и включване на нови посоки в обслужването на пациенти. УМБАЛ „ Дева Мария “ ще разшири своите благоприятни условия за теоретично и практическо образование на бъдещи медици и лекари, ще модернизира огромно материално-техническата си база. Заявеният размер на инвестицията възлиза на 25 млн. лева (над 300 работни места).

На територията на Бургас сега се извършват още 2 сертифицирани капиталови плана клас „ А “:

- Единият е на „ Сигматек “ ЕООД в Индустриален и логистичен парк. Той е за създаване на дружество за покрития върху съставни елементи за газотурбинни мотори. Инвестицията е в размер на 29 млн. лв. (107 работни места).

- Другият е на „ Търговска Лига - Глобален аптечен център “ АД – за създаване на многопрофилна болница за интензивно лекуване " Сърце и Мозък ", където следва да бъдат разкрити 200 работни места.

 

* В бюджета си за 2021 година Община Бургас е заложила средства за създаване на обслужваща инфраструктура към започващите огромни планове, с цел да обезпечи тяхната реализация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР