От гледна точка на това дали тази акция ще промени

...
От гледна точка на това дали тази акция ще промени
Коментари Харесай

Проф. Радулов: Акциите на МВР са провокирани от от изказванията на австрийци и нидерландци

От позиция на това дали тази акция ще промени мнението им, това няма по какъв начин да се случи през днешния ден, решението е взето от дълго време и най-вероятно участието ни ще бъде отсрочено за есента.

" Но без значение каква е повода, проблемите с наркоразпространението и каналджийството съществено стоят у нас и обществото приветства всяка една такава акция. По-важно е какви ще са резултатите от нея ". Според специалиста, у нас сякаш се ловят единствено дребните риби, а огромните стоят непипнати.

" За 50 евро няма по какъв начин да се мине границата, само че за 5000 се минава. Български граничар най-вероятно не е стрелял, само че по него са стреляли. Когато една въоръжена група се втурне към границата и се стреля, тя се пази с оръжие ", добави проф. Радулов.

Той разяснява още, че условията за Шенген у нас са реализирани. В момента и европейските структури размишляват по въпроса за това по какъв начин да се подобрят условията за Шенген с цел да бъдат тези зони добре предпазени, да станат непропускливи.

Трябва да се обръща по-голямо бюджетно внимание на проблемите на сигурността – в страната, и на границите на страните. Политическата непоклатимост е един от стълбовете, на които се крепи граничната сигурност на държаните от Европейски Съюз, счита още проф. Николай Радулов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР