От БСП предлагат много промени в сегашното законодателство - в

...
От БСП предлагат много промени в сегашното законодателство - в
Коментари Харесай

БСП: Борисов раздаде от прозореца на джипката около 5 млрд.

От Българска социалистическа партия оферират доста промени в настоящето законодателство - в закона за обществените финанси, за помощи за фамилии, за възрастните хора. Но чакат ли поддръжка и от кое място?

" Имаме доста оферти в обществената сфера, както би трябвало да наподобява на една обществена партия каквато е Българска социалистическа партия. С предлагането за разглеждане на обществените финанси се опитваме да се приключи тази неверна процедура през годините. Българска социалистическа партия предложихме да влезе едно чуване на министъра на финансите - един взор към бюджета на Република България. Той пристигна, само че сътрудниците от ГЕРБ саботираха неговото изявление. Изслушахме го, само че едва ли някой разбра какво става с бюджета. Борисов раздаде от прозореца на джипката към 5 милиарда ", съобщи в студиото на " Денят ON AIR " депутатът от Българска социалистическа партия Гeорги Гьоков.

След резултата от парламентарните избори стана ясно, че Българска социалистическа партия загуби огромна част от гласоподавателите си и по този начин беше изместена от втората позиция.

" За страдание, гласоподавателят отреди на Българска социалистическа партия трето място. Аз обаче не виждам по какъв начин ГЕРБ ще сформира държавно управление. По всяка възможност ще върнат мандата и тогава идва ред на втората мощ. За мен е съмнително мълчанието на представителите на Има Такъв Народ. Те не дават никакви сигнали ", сподели още Гьоков.

От Българска социалистическа партия обявиха поддръжката си към Има Такъв Народ, само че от партията на Слави Трифонов бяха безапелационни, че не желаят поддръжка от Българска социалистическа партия, ГЕРБ И Движение за права и свободи.

" Странно е да кажеш, че не искаш поддръжка. Няма кой да даде безусловно болшинство, на която и да е партия. Националният съвет на Българска социалистическа партия реши, че ще поддържа едно такова държавно управление, само че не абсолютно ", добави още депутатът.

Според Гьоков, посланията на столетницата на предизборната акция са били ясни, само че не са стигнали до гласоподавателите.

" Просто младежите работят прочувствено. Ние желаеме 100% машинно гласоподаване, мажоритарен избор. По метода, по който се предлага в този момент е необичайно, може би е нещо положително, само че е неупотребим в България. Не одобряваме 1 лев дотация - би трябвало да се седне и да е сметне за българските политически и стопански условия, каква е търпимата и естествена дотация за една партия да развива политическа активност. Трябва да има бистрота за цялото финансиране на партиите ", изясни още Гьоков в ефира на Bulgaria ON AIR.

И добави, че е по-добре рулетката да не стига до Българска социалистическа партия.

" На мен, не ми се ще никак да стига този мандат до Българска социалистическа партия. Логиката сочи, че мандатът ще пристигна в Българска социалистическа партия и желая да се върне незабавно, без изобщо да се прави опит да се сформиране на държавно управление, тъй като гласоподавателят ни отреди трета позици ", сподели Гьоков.

И изрази подготвеност за нови избори, като акцентира, че програмата на Българска социалистическа партия не е измислена единствено за 2021 година, тя е поредна и изстрадана.

" Имаме фрагменти, специалисти и считам, че при едни други избори, Българска социалистическа партия ще вдигне резултата ", добави депутатът.

Бел.ред.
Партията на Слави Трифонов - " ИТН " - още от първия ден на новоизбрания парламент за главното си заричане - мажоритарни избори в два тура.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР