Освобождаването на миризма и дим от уредите, които използват изкопаеми

...
Освобождаването на миризма и дим от уредите, които използват изкопаеми
Коментари Харесай

Как можете да изберете правилно кюнци за печки

Освобождаването на миризма и пушек от уредите, които употребяват изкопаеми горива е неизбежно. Това допуска, че при съществуване на такива средства за отопление е нужно да бъде построена качествена димоотводна система. Спецификата на инсталациите е в това, че би трябвало да се вземат под внимание редица обстоятелства, които се отнасят до вида на горивото, дължината на трасето и други. Основен детайл, нужен с цел да бъде построен димоотводния път е. Ако се питате какво тъкмо е това то в идващите редове ще споделим скъпа информация по отношение на роля, приложение и особености, отнасящи се до ключа към вярната работа на отоплителния апарат.
Що е то кюнец за печка

Представлява цилиндрична, леко извита или Т-образна тръба. Работата, която правят кюнците е доста основна за това дима, който се освобождава от изгарянето на горивото да може да бъде отведен в атмосферата. За разлика от електрическите печките на дърва, пелети, нафта и газ генерират пушек, миризма и токсични детайли, които няма по какъв начин да останат в помещението, което населявате.

Затова са нужни кюнци, които съумяват да образуват по този начин неречния път, по който се придвижват нездравословните за човешкото здраве димни газове в атмосферата. Най-често материала, от който се създават такива детайли са железни листове ламарина, които:

- Устойчиви са на киселинност;

- Издържат на високи температури;

- Не корозират;

- Всеки детайл не тежи повече от 1 кг;

- Приложими са при печки на пелети, газови уреди, такива работещи с твърдо гориво и други.

Подбора им е от значително значение за семейството, защото от това зависи дълголетието и успеваемостта от работата на уреда.
Видове и модели

Според формата и размера си кюнците за печки се разделят на няколко съществени типа:

- Ъглов вид

Имайте поради, че тук става въпрос за детайли, които се оферират в 45 и 90 градусови параметри. Идеята е да се усъвършенства, а не да се затрудни пътя на дима. С оглед на успеваемостта се предлагат не повече от три такива детайла, които да бъдат приложени при смяна на пътя на газовете, които ще се водят в атмосферата;

- Тройник с запушалка

Това е по този начин наречения инспекционен детайл, който е необятно използван при системи с по-голяма дължина. Поради риск от формиране на конденз и струпване на сажди е целесъобразно да бъде очакван подобен кюнец, който ще ви помогне в почистването на системата. Тапата се отстранява елементарно и благодарение на подобаваща четка се отстраняват налепите по вътрешността на тръбите без да се постанова повсеместен ремонт на всички компоненти;

- Прави

Известни са още като съществени. Те сформират гръбнака на димоотводната апаратура. Предлагат се в три съществени размера – 100 см, 50 см, 30 см с телескопична алтернатива за удължение до 50 см. комбинират се сполучливо с ъгловите и ревизионните детайли.
Основни правила при избор

Всяка димоотводна система е независимо звено, което се построява на база вида на уреда, всекидневно употребявано гориво, разстояние от позицията на печката до отвора на комина. Това допуска, че метода за избора на детайли е строго самостоятелен, споделят и от .

Имайте поради, че нищо не трябва да затруднява отвеждането на дима и миризмата към атмосферата, защото това неизбежно би повлияло на успеваемостта при изгаряне на съответния топлинен запас.

Когато избирате кюнци за печка е добре да се съобразите с:

- Киселинност на горивото, което изисква особено покритие и минимална дебелина на материала за направа на кюнци;

- Брой и тип детайли, от които ще се сформира пътя на димните газове;

- Начин на свързване на обособените детайли и укрепването им за стена, таван и други опори посредством скоби;

- Необходимост от проверки, които да подкрепят почистването на кюнците;

- Сертификация на продуктите, които да подсигуряват тяхното качество и оптимална дълготрайност на употреба.

За постоянен горивен развой и среда без пушек и миризма бъдете взискателни към подбора на елементи, които са наложителни при използването на разнообразни типове печки за отопление.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР