Освен богатата кинопрограма от над 110 филма, зрителите и гостите

...
Освен богатата кинопрограма от над 110 филма, зрителите и гостите
Коментари Харесай

С шедьоври на балетната световна класика ще отбележим Любовта е лудост

Освен богатата кинопрограма от над 110 кино лентата, феновете и гостите на  филмовия фестивал " Любовта е полуда “ ще получат и " балетен комплимент “ от едни от най-изявените солисти на Софийска опера и балет. Шедьоври от балетната класика ще бъдат показани от Марта Петкова, Венера Христова, Катерина Петрова, Емил Йорданов, Никола Хаджитанев, Цецо Иванов и Росен Канев, с началник Сара-Нора Петкова. Чудесните български балетни актьори с неспокойствие чакат срещата с варненската аудитория на 30 август /четвъртък/,  от 20:00 часа в зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

Българските премиер-солисти от Софийска опера и балет са записали достижения, с каквито могат да се похвалят единствено най-големите в танца. Освен актуалния репертоар, трупата поддържа респектиращо портфолио от близо 30 типичен заглавия. Сред тях са «Лешникотрошачката», «Лебедово езеро», «Жизел», «Дон Кихот», «Баядерка», «Копелия», «Спящата красавица», «Ромео и Жулиета», «Дамата с камелиите», «Шехеразада», «Зорба гъркът», «Кармен», «Рапсодия в синьо», «Силфида», «Пепеляшка» и други   

«Отличава ни това, което означават всички, които ни познават – с изключение на положителната балетна техника, нашите актьори имат доста мощен прочувствен заряд. Той осмисля спектаклите като такива и ни дава правото с горделивост да се назоваваме артист-балетисти» отбелязва Сара-Нора Кръстева, примабалерина и живописен началник на балета на първия ни оперен спектакъл.

В последните години балетът  се радва на парещ банкет и цялостни зали от най-младите фенове, дружно с хората в дейна възраст, както и с тези, които наблюдават това изкуство от десетилетия. Видяното на сцената възпламенява не едно и две детски въображения с фантазията някой ден от фенове и те да се трансфорат в актьори от балета.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР