Основният въпрос беше дали ще има втора точка на вход

...
Основният въпрос беше дали ще има втора точка на вход
Коментари Харесай

Руска газова близалка за Бойко Борисов

" Основният въпрос беше дали ще има втора точка на вход от " Турски поток " за България, Путин и турският президент нямат срещу това да стане. Преди имаше напълно друго трасе, само че от името на българите съм признателен за това решение. Да, можеше непосредствено в България " Южен поток ", само че това са минали събития. След това отрасловите министри, " Газпром " и " Булгартрансгаз " ще намерят схемата за преразпределянето на горивото за други страни от района. Заедно с горивото от Украйна стават 34-35 милиарда куб. метра, които минават през България ". Това съобщи българският министър председател Бойко Борисов на взаимната си конференция в Москва с съветския президент Владимир Путин.
Коментар на редактора
Направо е необикновено по какъв начин в толкоз малко фрази има толкоз доста смехории. За да не съм необоснован, започвам по ред на номерата.
1. Втора точка на " Турски поток " за България. За задачата би трябвало да има инфраструктура, която минава по морското дъно. Такава имаше поради " Южен поток " – 500 километра. В края на март 2018 година се разбра, че " Газпром " публично почва процедура по ремонт – беше пусната и поръчка за документи, ето ТУК. С други думи – с цел да има каквато и да е тръба през морето към България, всичко би трябвало да почне през цялото време. А италианската компания Saipem, която в действителност беше фактическият реализатор на полагането на парите, съди " Газпром " поради прекратяването на контракта ѝ по " Южен поток ".
2. 34-35 милиарда куб. метра ще минават през България. Ха-ха-ха. Първо – потенциалът на " Турски поток " е към 31 милиарда куб. метра газ годишно, единствено че половината са планувани за Турция, а другата половина е за Европа. В момента към 15 милиарда куб. метра съветски газ идват през Украйна и България към Турция – като завърши градежът на " Турски поток ", много скоро ще стане това, на Турция ще ѝ би трябвало ли този газ? 15-15=0. Освен това – България НЯМА построена газова връзка с Турция. Всъщност нямаме и с Гърция, в този момент ще я почваме. Да не приказваме, че би трябвало да са реверсивни, тъй като новоизградената връзка с Румъния не е такава. В този ред на мисли – Румъния оправи връзката си с Унгария, защо ще ѝ България при преноса следователно, както беше до момента? Гърция пък работи интензивно по Южния газов кулоар, като ТАНАП (тръбата от Азербайджан) към този момент е приключен и ще го пуснат идващия месец, а към 80% ТАП (от границата с Турция до Италия) в Гърция са приключени, като по проект тръбата минава през Албания. Амбицията на Ципрас е да се свърже " Турски поток " с ТАНАП, т.е. въпрос на няколко компресорни станции е цялата работа или на хъб на турско-гръцката граница, който непосредствено убива Борисовата фантазия за хъб " Балкан ". Връзката " Турски поток ", ТАНАП и ТАП води непосредствено в Европа, без присъединяване на България – та каква тъкмо е изгодата на Русия и Турция да ни вършат услуги? Никаква – услуга ще ни вършат единствено в подмяна на нещо, а защото Борисовата политика на въртене е от дълго време процедура, това надали ще е задоволително на Путин и Ердоган. Затова и през вчерашния ден Путин говореше за количествата газ не с цифри, а с " вопрос "...
Сиренето е с пари, не с " благодаря, че не ми държи гaрез (бел. ред. – ненавист, завист ) - по-големият прости ", както се опита да се подмаже Борисов. А мазането занапред ще става по-голямо - тъй като отново сме в слаба, уязвима позиция. В тази позиция, в която различен си прави много повече кефа...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР