Основният ирански всекидневник, ултраконсерваторският в. Кайхан, приветства днес вчерашната атака

...
Основният ирански всекидневник, ултраконсерваторският в. Кайхан, приветства днес вчерашната атака
Коментари Харесай

Консерваторски издания в Иран приветстваха атаката срещу Салман Рушди

Основният ирански ежедневник, ултраконсерваторският в. " Кайхан ", приветства през днешния ден вчерашната офанзива против създателя на " Сатанински строфи " Салман Рушди и изрази възторженостите си към нападателя, съобщи Франс прес.

Рушди бе намушкан през вчерашния ден в шията и торса, до момента в който бе на сцената по време на събитие в културен център в северозападната част на щата Ню Йорк, напомня Франс прес.

" Браво на този самоуверен и съзнателен мъж, който нападна Салман Рушди, който е един дезертьор и безнравствен човек ", написа " Кайхан ".

Повечето ирански медии окачествяват Рушди като " дезертьор ", както го назовават и иранските управляващи.

" Целуваме ръцете на индивида, който порази с нож шията на Божия зложелател ", се споделя още в текста на иранското издание.

Всекидневникът " Иран " пък написа, че е била изумена " шията на дявола ".

Понастоящем иранските управляващи публично не са коментирали нападението против 75-годишния интелектуалец. Някои ирански представители обаче, като да вземем за пример договарящият по нуклеарните въпроси Мохамад Маранди, показаха мненията си по отношение на нападението.

" Няма да роня сълзи за един публицист, който приказва с безкрайна ненавист и злост за мюсюлманите и исляма ", написа Маранди в Туитър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР