Основаният в Китай гигант за онлайн търговия на дребно Shein

...
Основаният в Китай гигант за онлайн търговия на дребно Shein
Коментари Харесай

Shein отрича, че ще е клонинг на Amazon, догато се готви за листване в САЩ

Основаният в Китай колос за онлайн търговия на дребно Shein няма да се нарежда като „ клонинг “ на Amazon, споделя пред CNBC Питър Пърнът-Дей, началник на стратегическите връзки на компанията за Обединеното кралство и Съединени американски щати.

Категориите артикули на Shein евентуално ще „ набъбнат с времето “, до момента в който бизнесът на компанията навлиза по-дълбоко в Съединени американски щати, показва Пърнът-Дей. Тази агресия ще варира от пазар на пазар и ще бъде мощно ориентирана към поколението Z и по-младите представители на милениълите, прибавя той.

Компанията със седалище в Сингапур към този момент се впусна в разнородни продуктови линии като електроника, спорт и домашен уреди, откакто завоюва милиони купувачи в Съединени американски щати и целия свят по време на пандемията със своите евтини и видимо неограничени линии облекла.

Прогнозите са, че Shein ще измести съперниците си H&M и притежателят на Zara Inditex, с предстоящи доходи от 24 милиарда $ за първите девет месеца на 2023 година, съгласно софтуерното издание The Information.

„ Едно от нещата, в които сме доста положителни, е фокусът върху размерите и разбор на търсенето – еластичност, която ни разрешава да приспособяваме нашите оферти към разнообразни географски райони “, споделя Пернът-Дей.

Разширяването идва с възходящата конкуренция на пазара за електронна търговия в Съединени американски щати преди предстоящото първично обществено предложение (IPO) на Shein през 2024 година

Очаква се листването да донесе на компанията оценка от 90 милиарда $, макар че отчети от четвъртък допускат, че актуалните вложители - изплашени от контрола на регулаторите и възходящата конкуренция - биха оценили бизнеса до 45 милиарда $, показва CNBC.

Малко откакто Shein подаде заявление за обществено предложение през ноември, Amazon - който съставлява към 38% от пазара за електронна търговия в Съединени американски щати, съгласно Statista - разгласи, че ще понижи таксите за търговци, продаващи облекла на цена под $20.

В момента Amazon предлага огромно многообразие от развлекателни, домашен, хранителни, фешън и други артикули, като създава и облекла под личната си комерсиална марка. За разлика от Shein, Amazon също по този начин разрешава на трети страни да оферират артикули на платформата.

Пърнът-Дей не дава времева линия за идното листване, само че показва, че тактиката за напредък на компанията отсега нататък ще бъде водена не от съперниците, а от нейния модел „ по поръчка “, който ѝ разрешава да тества дребни партиди артикули с потребителите, преди да ги пусне в по-големи количества.

Този акцент идва на фона на опитите на компанията да се отдалечи от етикета „ ултрабърза мода “, с който стана известна, на фона на по-широк надзор върху устойчивостта на стилната промишленост.

Смята се, че Shein прибавя сред 2 000 и 10 000 дребни партиди нови продукти всеки ден, съгласно The State of Fashion 2024, годишен отчет на изданието Business of Fashion и консултантската компания McKinsey. Средната цена на тези продукти е $14, много под $26 на H&M и $34,2 на Zara.

Пърнът-Дей споделя още, че софтуерно поддържаният модел оказва помощ за „ фрапантното понижаване “ на индустриалните боклуци, както и на разноските на клиентите.

Такива практики ще бъдат под светлината на прожекторите, до момента в който американските регулатори правят оценка подаването на IPO на компанията на фона на обвинявания, че употребява насилствен труд във веригата си за доставки, нарушава трудовото законодателство, вреди на околната среда и краде дизайни от самостоятелни актьори – изказвания, които компанията отхвърля.

Връзките на Шейн с Пекин също ще бъдат обект на инспекция. Миналата седмица китайският интернет регулатор стартира обзор на практиките на компанията за обработка и шерване на данни, в това число на информация за Китай, която може да разкрие на регулаторите на Съединени американски щати.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР