Още утре Министерството на енергетиката, съвместно с Министерството на финансите,

...
Още утре Министерството на енергетиката, съвместно с Министерството на финансите,
Коментари Харесай

Донев: Нямаме нужда от външни консултанти. Обявяваме търг за втечнен газ -

Още на следващия ден Министерството на енергетиката, взаимно с Министерството на финансите, ще изготви проект за финансовото застраховане на " Булгаргаз ", с цел да бъде сдружението в положение да обезпечи газовите доставки. Казано другояче - да е в положение да заплаща за действително контрактуваните количества природен газ.

Това заяви служебният министър-председател Гълъб Донев преди началото на първото съвещание на назначения от президента Радев длъжностен кабинет. Снощи на ексклузивен брифинг Донев разгласи, че кабинетът прави спешен щаб, който да работи по решение на проблемите с природния газ.

В началото на днешното съвещание министър председателят съобщи, че идната седмица Министерството на енергетиката ще разгласи търг за краткосрочни доставки на полутечен газ, тъй че да бъде обезпечено отоплението ни до края на отоплителния сезон.

Гълъб Донев разяснява апела на  " Продължаваме промяната ", които нощес след брифинга молиха служебното държавно управление " да не всява боязън у хората " и подсетиха, че " остават разполагаем да окажат подпомагане ":

" От спешния щаб чакам действителни дейности с съответни резултати, а не думи за планове. Няма да влизам в задочни политически полемики. Отговорността ми като министър-председател е да диря разновидности за справяне с проблемите и да не сътворявам илюзии. Правителството знае какво прави, няма потребност от външни консултантски услуги . "

Донев сподели още, че работата на служебния кабинет ще продължи и през почивните дни.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР