Още след парламентарните избори излязохме с 16 политики, които искаме

...
Още след парламентарните избори излязохме с 16 политики, които искаме
Коментари Харесай

Арабаджиев: Тематичните мнозинства са най-лошото, което може да се случи на България

Още след парламентарните избори излязохме с 16 политики, които желаеме да осъществяваме в актуалното Народно заседание. В самото начало казахме, че можем да приказваме с всяка една партия по тези политики, обществено в Народното събрание. ГЕРБ са склонили на тези наши условия.

Това разяснява пред NOVA NEWS депутатът от „ Продължаваме Промяната ” Искрен Арабаджиев.

„ Както 16 политики са част от предизборната ни акция, по този начин и едно от обещанията ни е, че няма да подкрепим държавно управление на ГЕРБ и да създадем коалиция с тях. Срещата е на експертно равнище, ще приказваме за политиките. Ние предлагаме поддръжка за тези политики, а ГЕРБ като мандатоносител може да получи поддръжка за тях, в случай че ги предложи ”, посочи той.

Арабаджиев прикани ГЕРБ най-сетне да получи първия мандат и да стартира да носи отговорност. „ На мен сега ми се коства, че някак около всички решения в Народното събрание и другите кавги, забравихме за обстоятелството, че ГЕРБ са първата мощ и те би трябвало да получат мандата и да излъчат държавно управление ”, е неговото мнение.

Депутатът от Политическа партия счита, че тематичните болшинства са „ най-лошото ”, което може да се случи на България. „ Виждаме, че може да се откри поддръжка по разнообразни тематики, само че тези болшинства не са най-хубавите за жителите. Тази седмица се заформи едно тематично болшинство за връщане на хартиената бюлетина. Това считам, че е нездравословно за демокрацията и за честните избори ”, акцентира Арабаджиев.

Според него е безпринципно, когато няма ясно несъмнено болшинство, което да носи отговорност и да е излъчило държавно управление. Арабаджиев прикани първият и вторият мандат да не се зачертават: „ Нека забележим дали ГЕРБ са способни да го осъществят, дано да пристигна при нас - и ще покажем какви решения считаме да предложим ”, добави той.

„ Само евроатлантическа коалиция не е задоволителна. Трябва да е евроатлантическа коалиция без корупция. Не можем на хартия да се водим, че сме евроатлантици и да разрешаваме да се случват най-големите обири, които наблюдавахме през последните години - и с предплатените заплащания за автомагистралите, и за реализирането на „ Балкански поток ”, е мнението му.

Дали има разнобой в „ Продължаваме Промяната ”, Арабаджиев отговори: „ Във всяко едно от гласуванията демонстрираме, че в нашата парламентарна група няма еднолично спуснати и наложени решения. Всеки може да ги взима независимо ”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР