Още двама кандидат-депутати от Възраждане“ се отказаха от Народното събрание.

...
Още двама кандидат-депутати от Възраждане“ се отказаха от Народното събрание.
Коментари Харесай

Двама депутати от Възраждане се отказаха

Още двама кандидат-депутати от „ Възраждане “ се отхвърлиха от Народното събрание. В понеделник Централната изборна комисия прегледа съответни заявки на Юлиян Губатов и Светослав Тодоров, оповестява " Флагман ".

Губатов към този момент бе разгласен измежду 240-те нови депутати, в това число в Държавен вестник. Той влезе като трети в листата във Варна. От там „ Възраждане “ завоюваха два депутатски мандата.

Първи в листата бе водачът на партията Костадин Костадинов. Той обаче бе определен и от 25-и избирателен район-София, откъдето и избра да влезе в 48-ото Народно заседание.

Така Костадинов освободи място за третия във Варна Губатов. Той обаче се е отказал от Народното събрание със заявление от 7 октомври. Така на негово място трябваше да влезе четвъртият в листата Светослав Тодоров. Той обаче също е подал заявление, че не желае да е депутат и че желае да бъде премахнат от кандидат-депутатската листа. Това е станало на 10 октомври.

Така народен представител става чак петият във варненската листа – Коста Стоянов.

Губатов и Тодоров са били претенденти и в други листи на „ Възраждане “. Първият бе лидер в Търговище, само че от там партията не завоюва мандат. Светослав Тодоров пък бе финален в 25-и район-София.

Юлиян Губатов има водеща позиция в партията. Той е ръководител на Централната контролна комисия на „ Възраждане “.

Светослав Тодоров е на младежка възраст. И той, и Губатов са от Варна. Не е ясно за какво се отхвърлят от Народното събрание.

Припомняме, че отвод да стане народен представител направи и още едно знаково лице от „ Възраждане “ - Деян Николов. След неодобрение от страна на последователи той изясни във фейсбук, че решението му се дължи на „ персонални каузи, които би трябвало да приключа в границите на идващите 3 месеца, които не са съвместими с позицията на депутат, а са извънредно значими за мен в персонален проект “.

Николов стана прочут и като заявител в Патентното ведомство на марка „ Костя Копейкин " - прякор на Костадин Костадинов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР