Осемнайсет души и две фирми са изпратени на съд от

...
Осемнайсет души и две фирми са изпратени на съд от
Коментари Харесай

В Румъния крали от еврофондове като за последно

Осемнайсет души и две компании са изпратени на съд от Националната дирекция за битка с корупцията (НДБК) в Румъния по дело за корист с европейски фондове на стойност над 1,5 милиона евро и за укриване на налози с нанесени вреди за над 800 000 леи, съобщи организация "Аджерпрес ".

Според обвинителния акт компанията "Пандора Импекс " ООД е сключила през 2012 година контракт за безплатна финансова помощ посредством европейски фондове за реализиране на план за създаване на свинеферма в село Андриешен, окръг Яш.

За задачата са били показани редица документи и заявления с погрешно или ненапълно наличие. По съответния контракт компанията е получила от Разплащателната организация за развиване на селските региони и риболова сумата от 779 316 евро. В рамките на реализирането на плана "Пандора Импекс " ООД е симулирала селекция на предложения от компании за създаване на свинефермата, а по-късно "селекция " на предложения от консултантски компании за мениджмънта на инвестицията.

Плащанията към компанията са били осъществени въз основа на тези документи, които са били с погрешно или ненапълно наличие. По случая са упрекнати представители на компанията и на другите забъркани компании.

Втората компания, против която е импортирано обвиняване - "Урбис Дизайн " ООД, е действала по същия метод през 2012 година за създаване на свинеферма в съседство с тази на "Пандора Импекс ". "Урбис Дизайн " ООД е получила безплатна финансова помощ от еврофондове в размер на 777 799 евро.

Агенцията за финансиране на вложенията в селските региони (бивша Разплащателна организация за развиване на селските региони и риболова) се е конституирала като просител по делото против двете компании и техните представители, надлежно със сумата от 3 383 047 леи в тази ситуация на "Пандора Импекс " ООД, и със сумата от 3 345 105 леи за "Урбис Дизайн " ООД.

Що се отнася до закононарушението укриване на налози, Националната организация за данъчна администрация се е конституирала като просител със сумата от 808 265 леи.

По случая е натрапен запор на недвижимо имущество на двете компании. Делото е импортирано в Трибунала на Яш.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР