Осем мача от Шампионската лига ще се изиграят днес. Вниманието

...
Осем мача от Шампионската лига ще се изиграят днес. Вниманието
Коментари Харесай

Осем фантастични двубоя от Шампионската лига днес

Осем мача от Шампионската лига ще се изиграят през днешния ден. Вниманието приковава конфликта сред Милан и Челси от 22:00 часа. В Група Е стана много забавно, след три изиграни кръга лидер в група изненадващо е Залцбург. Аутсайдерът Динамо Загреб също сподели, че не трябва да бъде подценяван и резервира шансове за елиминационната фаза, защото четирите отбора са събрани в едвам две точки.

Преди седмица Челси не остави никакви шансове на своя съперник. Абсолютно справедливо „ сините “ завоюваха с 3:0, като имаха задатък още на почивката. Гостите от Милано се регистрираха с един стабилен пропуск на Крунич и единствено един прецизен удар към вратата на Кепа.

Това бе първа загуба за Милан в групата. Тимът започва с 1:1 като посетител на Залцбург. Резултатът сред австрийския първенец и Челси бе същият. Очаквано „ росонерите “ се оправиха в семейството си на Динамо Загреб, побеждавайки го с 3:1. Неочаквано обаче това не бе сторено от „ сините “, които освен не завоюваха, а даже и изгубиха с 0:1 в Загреб на старта на акцията.

Очакваше се днешният дуел да реши разногласието за първото място в Група Е, само че резултатът от тази среща надалеч няма да е задоволителен за това. Напротив, вероятно реми сред двата отбора може да ги сложи в доста неизгодна позиция, а пък триумф за Залцбург против Динамо може да остави единствено едно свободно място за елиминациите от тази група.

В различен любопитен мач ПСЖ приема Бенфика от 22:00 часа, откакто мачът посред им преди седмица приключи 1:1. Португалците продължиха суперсерията си, откакто през уикенда записаха победа с 4:2 над Рио Аве. „ Орлите “ са без проваляне във всички шампионат от май месец насам, когато паднаха от първенеца Порто. В момента Бенфика е номер едно в класирането на Примейра Лига, само че с преднина единствено от три точки. Втори в подреждането е Порто, а третият Брага е с шест точки пасив, само че и с един изигран дуел по-малко от водачите.

В исторически проект ПСЖ има единствено две победи над Бенфика в общо седемте им конфликта в евротурнирите. „ Орлите “ пък имат три триумфа над клуба от френската столица.

Макаби Хайфа и Ювентус излизат още веднъж един против различен от 19:45 часа, единствено шест дни след борбата им на „ Алианц Стейдиъм “. „ Старата госпожа “ съумя да надиграе съперника си преди седмица с 3:1. В събота Макаби Хайфа позволи второто си проваляне в родното състезание. „ Зеленият локомотив “ падна с 0:1 в гостуването си на осмия в подреждането Макаби Бней Райна. Въпреки загубата, Макаби Хайфа остава водач в класирането, само че единствено с точка пред Апоел Йерусалим и две пред Макаби Тел Авив, който има един изигран мач по-малко.

Ювентус също загуби уикенда. Поражението за „ Старата госпожа “ пристигна в посещение на първенеца Милан - 0:2. Това за Юве бе втора загуба от началото на сезона в Серия А, като първата бе против дебютанта Монца. След девет кръга Ювентус е осми, с три точки до топ шест.

Останалите дуели също не са за изпускане. От 19:45 часа е срещата сред Копенхаген и Манчестър Сити, а от 22:00 часа Борусия Дортмунд посреща раздирания от проблеми Севиля. Настоящият притежател на трофея – Реал Мадрид, пък гостува на Шахтьор Донецк във Варшава от 22:00 часа.

Програма за мачовете от Шампионска лига във вторник:

Група „ E “:
22:00 часа | Динамо Загреб – Ред Бул Залцбург
22:00 часа | Милан – Челси

Група „ F “:
22:00 часа | Селтик – Република България Лайпциг
22:00 часа | Шахтьор Донецк – Реал Мадрид

Група „ G “:
19:45 часа | Копенхаген – Манчестър Сити
22:00 часа | Борусия Дортмунд – Севиля

Група „ H “:
19:45 часа | Макаби Хайфа – Ювентус
22:00 часа | Пари Сен Жермен - Бенфика
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР