Експерти от американския Институт за изследване на войната (ISW) оценяват

...
Експерти от американския Институт за изследване на войната (ISW) оценяват
Коментари Харесай

ISW: Отстъплението на Украйна край Очеретино не носи оперативни успехи за Русия

Експерти от американския Институт за проучване на войната (ISW) правят оценка неделните изказвания на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски за отстъплението на украинските сили от две обитаеми места край Очерино в Донецка област .

Сирски призна, че съветската войска е имала доста преимущество в този регион и ВСУ е трябвало да се отдръпват западно от Бердичи и Семеновка. Двете села се намират в зоната на пробив на съветските сили край Очеретино, западно от Авдеевка.

Според ISW съветската войска не е съумяла да реализира в действителност бързо нахлуване в този регион и това демонстрира, че " украинските сили резервират там позиции и запаси , които до момента са забавяли съветското нахлуване в западна посока ".

" Неотдавнашните съветски настъпления северозападно от Авдеевка принудиха украинските сили да се отдръпват от други лимитирани тактически позиции на фронта западно от Авдеевка, само че това оттегляне към момента не е довело до бързи съветски тактически триумфи ", се показва в справката. - Все още е малко евентуално съветските сили да съумеят да реализират по-дълбок оперативно важен пробив в близко бъдеще. "

Експертите от Института за проучване на войната считат, че Русия " евентуално ще продължи да реализира тактически триумфи в региона на Авдеевка, а украинското командване може да реши да продължи да отстъпва, в случай че съветските сили застрашат други украински тактически позиции ".
 Сирски: Русия желае да превземе Часов Яр преди 9 май
Сирски: Русия желае да превземе Часов Яр преди 9 май

Той твърди, че украинските военни " безусловно са се впили в земята " и всеки ден сдържат вражеските офанзиви

Въпреки това украинските сили могат да употребяват особеностите на терена, с цел да забавят съветската войска, се споделя в бюлетина.

Според създателите му съветската войска има опция да реализира оперативно значими цели в региона на град Часов Яр, само че вместо това изразходва силите си за разширение и задълбочаване на пробива край Очеретино, където постигането на такива цели е доста по-малко реалистично.
 Сирски: Обстановката на фронта е тежка, тук-там реализираме тактически триумфи
Сирски: Обстановката на фронта е тежка, тук-там реализираме тактически триумфи

Русия нападна с пехота на талази, съобщи той

Според специалистите " съветските сили евентуално ще би трябвало да попълнят и подсилят атакуващите елементи и да понижат темпото на настъплението западно от Авдеевка, в случай че не вкарат в борбата спомагателни запаси ".

" Това доста евентуално ще ограничи опциите на Русия да реализира по-нататъшен бърз тактически прогрес в региона ", оповестяват създателите на резюмето на ISW.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР