РИЯД, Саудитска Арабия (АП) — Държавният секретар на САЩ Антъни

...
РИЯД, Саудитска Арабия (АП) — Държавният секретар на САЩ Антъни
Коментари Харесай

Blinken се завръща в Близкия изток тази седмица. Работата му е натоварена

РИЯД, Саудитска Арабия (АП) — Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен стартира в понеделник седмата си дипломатическа задача в Близкия изток от началото на войната Израел-Хамас повече от шест месеца преди. Той има своята работа.

Войната продължи след смъртоносните офанзиви на Хамас против Израел на 7 октомври и не се вижда край: повече от 34 000 палестинци бяха убити, стотици хиляди други разселените и филантропичната рецесия в Газа се утежнява.

Конфликтът подхрани всеобщи митинги по целия свят, които се разпространиха в американските академични кампуси. Подкрепата на Съединени американски щати за Израел, изключително прехвърлянията на оръжия, беше подложена на особена рецензия, нещо, което администрацията е наясно, че основава евентуални проблеми за президента Джо Байдън в изборна година.

Точно преди визитата на Блинкен — което включва малко повече от ден в Саудитска Арабия преди спирки в Йордания и Израел във вторник и сряда — Байдън беседва по телефона в неделя с израелския министър председател Бенямин Нет...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР