Днес ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които

...
Днес ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които
Коментари Харесай

Теглят номерата на машините за гласуване, които ще преминат удостоверяване

Днес ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласоподаване, които ще преминат засвидетелствуване за сходство за изборите на 9 юни.

Това ще стане в Министерството на електронното ръководство в наличието на служебния министър председател Димитър Главчев.

Поканени да участват са и представители на Централната изборна комисия, на публичния съвет към ЦИК, както и членове на парламентарно показаните партии.

Съответствията на устройствата за машинно гласоподаване се удостоверяват с решение на Министерството на електронното ръководство, Българския институт за стандартизация и Българския институт по метрология.

Липсата на решение от Министерството на електронното ръководство за удостоверяването на машините стана причина ЦИК да реши на локалния избор на 29 октомври предходната година да се гласоподава единствено с хартиени бюлетини.

От през днешния ден гласоподавателите ще могат да ревизират дали участват в изборните описи и за двата вота. От ЦИК припомнят, че за евроизборите се изисква уседналост.

За да може един български жител да гласоподава, би трябвало да е живял през последните три месеца в България или в друга страна членка на Европейския съюз и да има адресна регистрация към 9 март.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР