Обективното, справедливо и детайлно отразяване на предизборната кампания в периода

...
Обективното, справедливо и детайлно отразяване на предизборната кампания в периода
Коментари Харесай

Новини, интервюта, дебати – БНТ гарантира обективно и справедливо отразяване на предизборната кампания

Обективното, заслужено и детайлно отразяване на предизборната акция в интервала от 10 май 2024 година до 7 юни 2024 година за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за изключителните избори за народни представители, както и специфичните студиа от всяка точка на България и Европа в изборния ден на 9 юни 2024 година ще бъдат главен приоритет в програмата на Българската национална телевизия през идващия един месец.

Обществената телевизия – както постоянно – ще обезпечи равнопоставеност и идентични условия за изява на всички регистрирани претенденти за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители – съгласно условията за двата типа избори, като ползва публицистична самостоятелност и отговорност при съблюдаване на правилата и разпоредбите, избрани в решенията на ЦИК, съблюдаване на настоящото законодателство и положителната журналистическа процедура, открита в Етичния кодекс на българските медии.

Водещите политически публицисти от дирекция „ Новини и настоящи излъчвания “ на Българска национална телевизия ще продължат да задават значимите въпроси и да търсят значимите отговори, да слагат в ефира значимите проблеми в дневния ред на обществото и да показват предизборната акция на феновете пълномащабно, независимо и на наличен език.

Българската национална телевизия дава близо 1500 минути за предизборната акция за двата типа избори в стратегиите на Българска национална телевизия 1 и на Българска национална телевизия 2, като 700 минути от тях са безвъзмездни форми на изява в праймтайма на Българска национална телевизия 1. Общото гратис време за изключителните избори за народни представители е 820 безвъзмездни минути, а безплатните форми за присъединяване на претендентите за членове на Европейския парламент от Република България са 670 минути.

Избори 2024 ще бъдат на фокус и в онлайн каналите на Българската национална телевизия – в новинарския уебсайт BNTNEWS.BG и приложението BNT NEWS, в което потребителите могат да се възползват от опцията за аудио стрийм на Българска национална телевизия 1. Чрез нея хората с нарушено зрение и тези, които са в придвижване, могат да слушат онлайн ефира на Българска национална телевизия 1, или да го слушат във фонов режим, до момента в който употребяват други стратегии на своите мобилни устройства.

„ Избери значимото “ – всичко за предизборната акция в ефира на Българската национална телевизия, онлайн на BNTNEWS.BG и в мобилното приложение BNT NEWS за iOS или Android


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР