Организирана престъпна група (ОПГ) в Министерството на вътрешните работи спретна

...
Организирана престъпна група (ОПГ) в Министерството на вътрешните работи спретна
Коментари Харесай

Грабеж в Narod.bg: МВР купи боклучава техника за паспортната система, министър и съветник ли напълниха чекмеджето с 5 млн.?

Организирана незаконна група (ОПГ) в Министерството на вътрешните работи спретна колосална спекулация за 5 милиона лв. с покупката на боклучава техника за паспортната система на България! Както писахме в първата част на следствието на Narod.bg става дума за два масива за предпазване на данни, които не са утвърдени за въвеждане в ЕВН, само че по тази причина пък с ненаситност са пробутани на шесторна цена на…МВР.

Според нашите източници откакто схващат, че не могат да осъществят към този момент закупената и върната от ЕВН техника, представители на фирмата-доставчик „ Контрон “ трансформират дефекта с супер рентабилен резултат. Тарикатите оферират на тогавашния Министерство на вътрешните работи консултант – аления Благовест Кирилов, новоназначен по това време до министър Иван Демерджиев, да придвижи предложение за смяна на препоръчаната техника за паспортния план.

Видно от уеб страницата на Министерство на вътрешните работи е, че предлагането за смяна под формата на Анекс е написано безусловно часове преди Демерджиев и Кирилов да изоставен Министерство на вътрешните работи и повече на де не върнат.

Видно е също и цената, на която компания „ Контрон “ продава двата масива за предпазване на данни. Ако сметнем, че в крайната цена за ЕВН от 869 990 лева „ Контрон “ са калкулирали прилична облага, каква ли е надценката, която компанията залага за Министерство на вътрешните работи, с цел да получи 5 319 750 лева?

И досега не е несъмнено дали MBР заплаща почтено на чиновниците си, само че доставчиците напряко ги позлатява….

Реклама

Целият корупционен скандал води до няколко значими въпроса, на които търсим отговори:

– Възможно ли е и какъв брой тъкмо от разликата от близо 4 500 000 лева е отишла в нечий джоб?

– Ако да, каква е вероятността този джоб да е на някой министър или някой консултант?

– Ако приемем, че паспортната система е една от най-важните системи в страната, обвързвана с националната сигурност, и за безпроблемната й работа се разчита на качествена и надеждна техника, какви ли условия имат в ЕВН, с цел да върнат масивите за предпазване на данни, които в следствие Министерство на вътрешните работи с ненаситност приема?

– Как се заформи толкоз нагла скица под носовете на Иван Демерджиев и Благовест Кирилов – техника, която ЕВН купува за 870 хиляди лв., Министерство на вътрешните работи получава за над 5 млн. лв.?

– Как е допустимо да се пробута техника, която не покрива условията за работа в системата за издаване на персонални документи (тя е от по-нисък клас от до момента работещите системи за предпазване на информация, б.ред.), само че за сметка на това е по-скъпа от покриваща техническите условия?

Въпроси, на които отговор дължи Министерство на вътрешните работи от времето на Иван Демерджиев, и които би трябвало да бъдат заложени от прокурори и следователи, преди да се е сринала паспортната система.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР