Коктейл Молотов е бил хвърлен по единствената синагога във Варшава,

...
Коктейл Молотов е бил хвърлен по единствената синагога във Варшава,
Коментари Харесай

Хвърлиха коктейл Молотов по историческа синагога във Варшава

Коктейл " Молотов " е бил хвърлен по единствената синагога във Варшава, оживяла при нацисткото нахлуване по време на Втората международна война, потвърдиха от полицията пред полската осведомителна организация ПАП след подаден сигнал, съобщи ДПА.

Израелският дипломат в Полша Яков Ливне разгласява фотография в " Екс ", на която се виждат следи от изгаряне на синагогата " Нозик " в центъра на града. 

" Възмутителни антисемитски набези като това не могат да бъдат толерирани през днешния ден ", написа Ливне. " Извършителите би трябвало да бъдат открити и осъдени. "  

Полският външен министър Радослав Шикорск написа в " Екс ", че равинът на синагогата е написал, че някой се е опитал да подпали синагогата " Нозик " с коктейл " Молотов ".

" Слава Богу, никой не е потърпевш ", написа той.

Шикорски обърна внимание на времето, когато се случи случаят. " Чудя се кой се пробва да наруши годишнината от присъединението ни към Европейски Съюз. Може би същият, който надраска звездите на Давид в Париж? "

Днес Полша чества 20-годишнината от присъединението си към Европейския съюз, само че не беше ясно каква връзка има това събитие с антисемитизма и Шкиорски не даде детайлности.

Миналата година молдовска двойка беше задържана в Париж за това, че съгласно разнообразни медийни известия е надраскала Звезди на Давид върху учебна постройка. Двойката съобщи пред няколко медии, че е работила по разпореждане на " лице от Русия ", напомня ДПА, представено от Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР