Организацията за забрана на химическото оръжие (ОЗХО) изпрати на Германия

...
Организацията за забрана на химическото оръжие (ОЗХО) изпрати на Германия
Коментари Харесай

Още едно потвърждение, че Навални е бил отровен

Организацията за възбрана на химическото оръжие (ОЗХО) изпрати на Германия отчет за техническа помощ от страна на организацията по отношение на отравянето на Навални, заяви РИА Новости, съобщи БГНЕС.

Резултатите от разбора на ОЗХО удостоверяват, че в пробите от кръвта и урината на Навални са открити токсични химикали. Според отчета на организацията, в пробите са открити биомаркери на холинестеразен инхибитор. По-рано немският външен министър Хайко Маас съобщи, че в случай че Организацията за възбрана на химическото оръжие (ОЗХО) удостовери отравянето на известния съветски опозиционен водач Алексей Навални с химическия сътрудник „ Новичок “, Европейският съюз ще реагира съответно и ще има явен отговор от него.

Германският външен министър означи, че Европейският съюз ще вземе координирано решение за налагане на наказания против Русия, което съгласно Маас ще стане неизбежно, в случай че отравянето на Навални с „ Новичок “ бъде доказано от ОЗХО. “Такова жестоко нарушаване на интернационалното съглашение за химическо оръжие не може да остане без отговор. По това сме на едно мнение с Европа”, сподели Маас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР