Организацията за борба с интернет тероризма GIFCT, в която участват

...
Организацията за борба с интернет тероризма GIFCT, в която участват
Коментари Харесай

Google ще започне да защитава от опасна информация още преди нейното публикуване

Организацията за битка с интернет тероризма GIFCT, в която вземат участие Гугъл, Фейсбук, Microsoft, YouTube и Twitter съобщи, че до края на тази година ще стартира потреблението на специфичен логаритъм, който ще стопира „опасната информация“ още преди нейното издание.
Алгоритъмът ще обработва информацията и ще взема решение дали тя би трябвало да излезе в търсачката на Гугъл, в обществените мрежи и други сходни места. Вече е готова специфична база данни с 88000 записа с терористична тема на 12 езика.

В края на годината записите в тази база данни се чака да доближат 100 000. Това са другите терористични данни, терористична информация и дезинформация. Съдържанието от сходен вид автоматизирано ще се отстранява от интернет и потребителите няма да могат да го видят. Големите IT корпорации са уверени, че тази мярка ще помогне в противодействието на тероризма в целия свят. Специалният логаритъм ще лиши рисковите персони от лесната опция да популяризират своите възгледи и убеждения.

Новите логаритми сега се тестват, а тестванията би трябвало да приключат до края на есента. С други думи, потребителският интернет ще бъде изчистен от информацията с терористичен темперамент. GIFCT даде обещание да оказва помощ и на по-малките компании.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР