Органът на Европейския съюз за ликвидиране на фалирали банки обяви,

...
Органът на Европейския съюз за ликвидиране на фалирали банки обяви,
Коментари Харесай

ЕС: До 2024 г. да няма банки, които са твърде големи, за да фалират

Органът на Европейския съюз за очистване на банкрутирали банки разгласи, че ще ускори натиска върху кредиторите през идващите месеци да укрепят своите салда.

Целта е до началото на 2024 година в страните от общността да няма банки, които са „ прекомерно огромни, с цел да банкрутират ".

Единният съвет за преструктуриране на Европейски Съюз (SRB) разгласява първия си отчет за напредъка в предотвратяването на потребността от избавяне на фалиращи банки с пари на данъкоплатците, оповестява Ройтерс.

Институцията съобщи, че дефицитът на особено издаден на дълг от банките, който се употребява за попълване на финансовите им запаси, е намалял до 32.6 милиарда евро, или 0.45% от общата рискова експозиция.

Съветът е главният орган за преструктуриране на банки в 19-те страни от еврозоната, дружно с България и Хърватия.

Въпреки че множеството банки са изпълнили задачите си за издаване на специфичен дълг, прочут като MREL (минимално условие за личен капитал и допустими задължения), от SRB показват, че някои кредитори към момента би трябвало да подобрят други детайли от салдото си, които да обезпечат равномерен развой на разпродажба при положение на банкрут.

„ Видяхме добър прогрес от всички банки, отпред с най-големите. В същото време виждаме ясно и областите, които изискват в допълнение внимание през 2022 година и 2023 година “, разяснява ръководителят на Единният съвет за преструктуриране Елке Кьониг.

Според специалистите на иниституцията, е нужен прогрес на всички банки във връзка с бързото активизиране на ликвидност и поръчителство по време на преструктуриране, както и възстановяване на способността им да преструктурират и отделят своите интервенции след банкрут, тъй че сериозните услуги да могат да продължат да съществуват под ръководството на нов притежател.

Надзорният орган ще премине към повече проби и „ сухи тренировки “ за разрешаване на проблемите в изоставащи банки, с цел да запълни техните пропуски през идващите 12 месеца.

Миналия месец Британската централна банка съобщи, че е задоволена от стъпките, подхванати от огромните кредитори във Англия, с цел да подсигуряват, че към този момент не са „ прекомерно огромни, с цел да банкрутират “ при бъдеща рецесия.

„ Не имаме вяра, че неуспехът на тези институции в този момент ще изисква обществени средства и това за мен е сериозната основа на нашата политика “, сподели шефът на Bank of England Андрю Бейли пред английския парламент в понеделник.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР