Преди няколко години, Париж обяви мащабни планове за трафика на

...
Преди няколко години, Париж обяви мащабни планове за трафика на
Коментари Харесай

Ще се возят ли хората на въздушни таксита след два месеца в Париж?

Преди няколко години, Париж разгласи огромни проекти за трафика на града. На особено събитие бе оповестено, че френската столица ще е първият град в света, който ще предлага новия въздушен превоз " летящи таксита ".

С реализацията на плана се зае немската компания Volocopter, чиято съществена цел бе построяването на 10 бройки от двуместния електрически хибрид Volocity - машина, наподобяваща нещо приблизително сред хеликоптер и летяща паница на външен тип.

Такситата трябваше да бъдат употребявани за транспорт на бизнес пасажери (логично с оглед оповестената цена от 200 евро за билет), само че и за превозване на органи за трансплантация или за хора, претърпели тежки злополуки.

Ще се опитаме в дълготраен проект да изравним цените с тези на Uber ", разгласи шефът продажби на Volocopter Франция Жан-Кристоф Дре.

Още по-важното е, че инвестиция във въздушните таксита направи и летищният оператор Skyports, който даде няколко милиона евро за създаване на летищата в града, откъдето пасажерите да могат да се качват и слизат от революционния превоз.

За страдание на запалянковците обаче, в началото оповестеният период - Олимпийските игри в Париж през юли 2024 година явно няма да бъде спазен, написа vesti.bg. Оказва се, че готовите таксита към момента не са сертифицирани от Европейската организация за авиационна сигурност, тъй че този срок отпада като вид.

От Volocopter обаче резервират оптимизъм, че в последна сметка всичко ще е наред до Олимпиадата за параолимпийци през август и тогава най-накрая Volocity ще може да дебютира.
 Източник: Getty Images
Според мнозина експерти, даже и тази дата е трудноосъществима, само че както се споделя, ще поживеем и ще разберем. Дотогава към метрото, което също е алтернатива да избягаме от динамичния трафик в града...

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР