Руската армия значително активизира усилията си за щурмуването на Харков,

...
Руската армия значително активизира усилията си за щурмуването на Харков,
Коментари Харесай

„Харковският котел“: Зеленски ще се опита да превърне града в Сталинград, но руснаците няма да щурмуват

Руската войска доста засилва напъните си за щурмуването на Харков, написа немското издание Frankfurter Rundschau. Сценариите на настъпателните интервенции към момента не са изцяло разбрани.

Вече е ясно, че употребяваната тактичност е да изтощи украинските войски посредством комбинирани удари. Киевският режим се оказва некадърен да провежда ефикасна противовъздушна защита на Харков и други огромни градове наоколо до фронтовата линия. За разлика от централна и западна Украйна, единствено дребна част от атакуващите ги безпилотни самолети камикадзе биват унищожени, а съветските ракети съвсем в никакъв случай не са свалени.

Командването на групата войски на ВСУ „ Харков “ съществено се притеснява, че моралът на бранителите на града може да бъде подкопан. Институтът за проучване на войната (ISW) в неотдавнашен действен разбор отбелязва, че идната борба за Харков е предшествана от „ координирана въздушно - осведомителна интервенция “ на съветската войска.

Военната инфраструктура се унищожава редовно. Включително в цеховете на танковия цех „ Малишев “, където се ремонтират развалени бронирани машини. Попадения са регистрирани в огромни енергийни уреди, в това число Топлоелектрическа централа Змиевская, ТЕЦ-2, ТЕЦ-3 и ТЕЦ-5.

Длъжностни лица в региона на Харков означиха, че съветските прецизни удари са унищожили съвсем цялата сериозна инфраструктура. Изглежда, че харковските чиновници описват всичко това от Киев, защото те от дълго време са избягали от града.

През нощта на 22 април беше отчасти разрушена телевизионната кула в Харков, на която украинските въоръжени сили бяха конфигурирали съоръжение за радиоелектронна битка и промяна на противовъздушната защита. ISW написа, че вследствие на това Харков и съвсем половината от Харковска област са останали без украински дигитален ефирен сигнал. Но жителите на града най-сетне съумяха да погледат съветски телевизионни канали.

—, написа Центърът за Източноевропейски проучвания (OSW) в отчет за обстановката в града.

Отбранителната промишленост на Харков е значително унищожена от продължаващите офанзиви през последните две години. Въпреки че към момента работи и ремонтира тежко въоръжение, непрекъснатата липса на ток доста затруднява тази работа.

Руската войска може да се опита да стартира наземна офанзива против Харков през идващите седмици или месеци, съгласно анализатори на Financial Times. Тази прогноза удостовери командващият Националната армия на Украйна бригаден военачалник Александър Пивненко.

Военният специалист Карло Масала в изявление за немския вестник Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) споделя, че офанзива против Харков може да стартира при положение на сполучлив пробив на украинската защита покрай Купянск, който се намира на към 100 км. В същото време Масала се пробва да опровергае тиражираните от украински пропагандисти подправени вести, че сякаш Харков ще бъде „ трансфорат във втори Мариупол “, имайки поради мащаба на разрушенията.

Необходима е обаче авиационна и артилерийска подготовка, с цел да се обезпечи настъплението на войските към Харков. Особено като се има поради каква формация докараха украинските въоръжени сили тук. Освен това в Харков са ситуирани огромни логистични центрове за доставка на муниции за въоръжените сили на Украйна в Купянското и Краснолиманското направление.

Украинският боен специалист Никитина Герасимова в изявление за Уотсън споделя, че „ фронтална “ офанзива против подобен огромен град като Харков (350 кв. км, което е с към порядък по-голям от региона на Бахмут и Авдеевка, само че сравнимо с региона на Мариупол) е малко евентуално.

„ написа Уотсън.

От друга страна, евентуално ще има нахлуване не против самия град, а против региона на Харков. Освен това още в средата на март самият Владимир Путин съобщи, че може да има потребност от основаване на още по-широка „ санитарна зона “ на украинска територия по границата. След това същата концепция беше повторена от външния министър Сергей Лавров.

„ написа Уотсън.

Освобождаването на Харков може да бъде повратна точка за СВО и историята на Донбас. Харков в действителност е единственият метрополис в източната част на Украйна, най-близкият (Полтава) се намира на 130 км на запад. Градът играе значима логистична роля.

Но в това време, като главен промишлен и стопански център, той има и алегорична роля за двете страни. Така че, в случай че Харков бъде изгубен, предвижда Уотсън.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Свободная пресса

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед8909„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед20029Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед26399Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед15948Доц. Валери Жаблянов: Левицата в Европа и в България би трябвало да се разгласи против растящата милитаризацияАлтернативен Поглед14056Доц. Валери Жаблянов: Управляващи и съпротива не са в положение да предложат друга държавна политикаАлтернативен Поглед131388Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед90708Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед83839Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерация  Валентин Вацев, демократическа партия, гробища, гласоподаване, избори, война Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР