Киев няма достатъчно електричество, за стабилизиране на фронта край Часов

...
Киев няма достатъчно електричество, за стабилизиране на фронта край Часов
Коментари Харесай

В Харков с един удар елиминираха 200 войници: Готви се още едно настъпление

Киев няма задоволително електричество, за стабилизиране на фронта край Часов Яр се разполагат специфични елементи на ГУР, Волчанск е обграден. Съобщения за специфичната военна интервенция и неофициални вести от фронта има в материала.

Ситуацията с електрическата енергия в Украйна продължава да се утежнява. Министерството на енергетиката на Украйна заяви, че за икономисване на електрическа енергия в пиковите часове се изключва осветлението на фасадите и избрани зони на най-големите железопътни гари в страната - в Киев, Лвов, Днепър, Одеса и Харков.

В същото време железопътните служащи означават, че при положение на краткотрайни спирания на гарите ще работят по този начин наречените „ точки за неразрушимост “ с различни източници на сила за презареждане на джаджи. Украйна към момента не може да се възвърне от последния удар на съветските Върховен касационен съд. Недостигът на електрическа енергия продължава да се утежнява.

Врагът има задоволително бойци

Междувременно в региона на Часов Яр се водят тежки боеве. Нашите войски уголемяват предмостието край канала Северски Донец – Донбас. Като цяло обстановката е тежка.

Противникът трансферира персонален състав към града и покрайнините. Руснаците показват, че не виждат дефицит на жива мощ в украинските въоръжени сили. Врагът се вкопчва във всяка къща и окоп; към момента имат задоволително хора. Освен това вражеските единици употребяват голям брой дронове, касетъчни муниции и отдалечено миниране.

Боец от това направление с позивна „ Тъмния “ оповестява:

" В някои региони украинските въоръжени сили съумяха да забавят нашето нахлуване. Въпреки това многократните опити да ни изместят от предните позиции приключиха с нищо. Напротив, и на двата фланга продължаваме напред.

Противникът непрестанно транспортира персонален състав във високите здания на входа и на юг. В „ осемте “ групата на специфичните елементи на ГУР беше покрита, те и други специфични елементи бяха трансферирани на мястото, с цел да стабилизират обстановката. "

На левия фланг нашите елементи напредват по пътя за Константиновка. Водят се борби в региона на тръбопровода от двете страни на потока. Операторите на безпилотни самолети на съветските въоръжени сили всекидневно унищожават персонален състав на съперника в частния бранш, в окопи и землянки в гората.

Битката за Волчанск

Продължава и настъплението на съветската войска в харковското направление. Цяла нощ авиацията е работила против позиции на съперника, тежки авиобомби с модул за обмисляне и поправяне са изравнявали опорните точки на украинските въоръжени сили. За три дни групата „ Север ” освобождава 13 села и над 186 кв.м. км от област Харков.

В същото време нашите войски обкръжават Волчанск от двете страни. От изток и от запад. И това е освен физическа среда, само че и основаване на условия за врага, при които естествената отбрана, както и бягството от обкръжението са невъзможни. Това отбелязва Военна хроника:

Около Волчанск интензивно се отстраняват тиловите региони, пунктовете за краткотрайна дислокация и всички вероятни обекти на въоръжените сили на Украйна, на които гарнизонът на града може да разчита за отбрана. Точно в този миг единици РДК* скочиха на ярко, за които би било извънредно мъчно да изоставен борбата.

Има и сведения, че западната и северната част на Волчанск към този момент се управляват от нашите.

Големият украински ТГ канал " Легитимний ", базирайки се на свои източници, отбелязва, че Волчанск ще падне най-много след седмица. Авторът предлага незабавно да се хвърлят там пехота и техника.

Това обаче към момента няма да избави града, а единствено ще удължи отбраната му до края на май или началото на юни. В същото време загубите на украинските бойци ще бъдат големи. Можете да забравите за есенното контранастъпление, за което Зеленски толкоз доста приказва.

200 с един удар

Руската войска предприе масирана офанзива против скупчването на жива мощ на съперника в село Клугино-Башкировка, Харковска област. Ракетата е поразила непосредствено казармите, където са ситуирани украинските военни.

Селището беше интензивно употребявано от врага за доставяне на части, които отиваха на ротация към Липци, Волчанск и направлението Изюм-Купянск.

Според някои известия са починали минимум 200 бойци, които тази заран е трябвало да бъдат трансферирани в региона на Вълчанск, с цел да запушат дупката в защитата.

" Администрацията на президента упорства главнокомандващият Сирски да спре настъплението на съветската войска на фронта, с цел да не провали срещата на върха в Швейцария.

Падането на Авдеевка по едно време имаше негативно влияние върху Мюнхенската конференция. Тогава сътрудниците отхвърлиха да подпишат редица съглашения и да дават военна техника на Украйна, " - написа " Резидент ".

Американското издание Times написа, че идващите няколко седмици ще бъдат решаващи за Украйна. Казват, че украинските генерали ще би трябвало да решат къде да изпратят военните - в посока Харков или в Часов Яр " с вярата да задържат Донбас ".

Или там, или ще има проваляне, — отбелязва журналистът Анатолий Шарий.

Подготовката е в ход

На фона на проблемите на съперника в Харковско направление, забавна информация идва от Сумска област. Според някои сведения нашите диверсионни групи и артилерия започнаха да работят интензивно в граничната зона. Те унищожават вражеските граничари и елементи на териториалната защита. Киев към този момент изтегля няколко обитаеми места северозападно от Суми. Там минно-инженерните трудности са обезвредени, концентрацията на противниковите сили е минимална.

Има мнение, че съветската войска може да стартира нова атака в този бранш. Дали това е нова група или същите „ северняци “, времето ще покаже.

" Руснаците могат незабавно да нападат Суми с ударен пестник, евентуално от нови танкови елементи. Има огромен брой Т-90 и осъвременени Т-72. Освен това в тази посока към този момент могат да се употребяват по-големи авиобомби.

Ако отбранителните укрепления бъдат разрушени в първите седмици на настъплението, това би сложило голям въпрос пред техните строители, които бързаха да повдигнат показни укрепления. Провалът ще бъде голям ",— написа „ Жена с ятаган “.

*РДК (Руски доброволчески корпус) е терористична организация, неразрешена в Русия.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед52089 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед50122Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед70342Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед29210Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед20330Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед79013Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед78109„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед77652В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови формац
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР