Карлос Алкарас се класира за полуфиналите на Откритото първенство на

...
Карлос Алкарас се класира за полуфиналите на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Карлос Алкарас отстрани Стефанос Циципас и се класира за полуфиналите на Ролан Гарос

Карлос Алкарас се класира за полуфиналите на Откритото състезание на Франция по тенис след трисетова победа над деветия в схемата Стефанос Циципас, съобщи Българска телеграфна агенция. Третият подложен испанец надви над гръцкия противник с 6:3, 7:6(3), 6:4 и си обезпечи конфликт с новия номер 1 в света Яник Синер във " край преди финала ".

Алкарас стартира доста мощно и взе първия сет с 6:3 за 33 минути игра. Испанецът продължи въодушевеното си показване и при започване на втория, като след ранен пробив поведе с 3:0. Последваха мощни минути за Циципас, който върна пробива и изравни с 4:4, след което прати сета в тайбрек. Там Алкарас не позволи изненада и завоюва с 6:3.

Третият сет също бе равносилен, само че Алкарас направи основен пробив в седмия гейм и с първия си мачбол затвори срещата с 6:4 след два часа и 18 минути игра.

Карлос Алкарас за повторно в кариерата си доближава до полуфиналите на " Ролан Гарос " и там ще има сложна задача против италианеца Яник Синер, който през вчерашния ден в профил българина Григор Димитров.

" Това ще бъде в действителност мъчно предизвикателство за мен, само че съм подготвен да го приема. Това е мачът, който всеки желае да гледа и съм сигурен, че той ще покаже най-хубавия си тенис, както и аз ", разяснява Алкарас за дуела със Синер.

Двамата имат по 4 победи в конфликтите между тях, като Алкарас завоюва последната им среща на полуфиналите в Индиън Уелс тази година.

" Всичко, което Яник прави, го прави съвършено. „ Мисля, че е най-трудно да се изправиш против него. Но аз обичам този тип мачове ", сподели още Алкарас пред кореспонденти.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР