Орангутанката Пони от Борнео живяла шест години затворена в тъмна

...
Орангутанката Пони от Борнео живяла шест години затворена в тъмна
Коментари Харесай

Изверги предлагат парфюмирана орангутанка за секс

Орангутанката Пони от Борнео живяла шест години затворена в тъмна стая, окована с вериги. Нейната мъчителка всеки ден я бръснела, гримирала, парфюмирала и я продавала за секс на локалните фермери против два $ на акт.

Когато представители на военните елементи въпреки всичко избавили орангутанката, било позволено на нейната " маман " да я посещава един път месечно, заяви обстоятелства.бг. Всеки път, обаче, маймуната започвала да крещи и да буйства, щом я види.

Мъчителите на Пони я отделили още като дребна от майка ѝ и в продължение на шест години я третирали по отблъскващ метод. " Бях шокирана, когато разбрах, че са я употребявали за проституция. Сигурно съм прекомерно наивна, тъй като в никакъв случай не съм си представяла, че някой може да направи такова нещо с животно ", признава активистката Лоун Нилсън.

" Фермерите, които работили в плантацията за палмово олио, идвали особено поради нашата орангутанка. Могли са да си изберат която и да е жена, само че за тях това било нещо ново, по тази причина желали да вършат секс с нея ", разкрива шефката на фондацията Borneo Orangutan Survival Foundation Мишел Браун.

Тя споделя още, че когато на място пристигнал избавителния отряд, стопаните на Пони не желали да я пуснат непринудено и даже извадили против служителите на реда мачете. Предали се едвам, когато на място пристигнали още 35 въоръжени служители на реда.

В момента Пони е на 24 години и се намира в резерват за орангутани, където почнала да се възвръща и даже да позволява до себе си мъжки орангутани. Пони е избавена при започване на 2013 година и оттогава е в резервата. За страдание няма да може да бъде пусната назад в естествената си среда, тъй като е била откъсната от нея като напълно дребна и няма никакво възприятие за самозапазване.

Индустрията за произвеждане на палмова лой е една от най-унищожителните в международен мащаб. Хиляди орангутани губят естествения си хабитат поради изсичането на дърветата, на които нормално живеят тези животни. Заради това броят на орангутаните е понижен доста през последните години. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР