Оръжейните заводи в Костенец и Сопот възобновяват производството на 122-милиметрови

...
Оръжейните заводи в Костенец и Сопот възобновяват производството на 122-милиметрови
Коментари Харесай

Украински медии: Български заводи възобновяват производството на съветски снаряди специално за Украйна

Оръжейните фабрики в Костенец и Сопот възобновяват производството на 122-милиметрови снаряди по руски модел особено за потребностите на Въоръжените сили на Украйна, оповестяват украински медии, измежду които Униан, каналът FREEДОМ, tsn.ua, ukr.net, correspondent.net, unn.com.ua и други По-рано в. New York Times излезе с обширна публикация – детайлности по тематиката може да видите.    

Униан припомня, че заводът на „ Терем “ в Костенец не е работил в продължение на 35 години, само че в този момент конвейрите му още веднъж ще проработят – извънредно за потребностите на украинската войска.    

Посочва се, че заводът за снаряди в Сопот е минал на 6-дневна работна седмица, с цел да може да удовлетвори потребностите на ВСУ. Отбелязва се, източниците на финансирането за това произвеждане остават незнайни.
По принцип финансирането може да идва от западните сътрудници или от българското държавно управление. Същевременно украинските медии припомнят позицията на президента Румен Радев, който се разгласи срещу изпращането на оръжия и муниции за Украйна, както и на министъра на защитата Димитър Стоянов, който съобщи, че българската страна няма да даде муниции на украинската войска, тъй като не разполага с такива количества.

Напомняме, „ Терем “ е държавна компания към Министерството на защитата.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР