Оптимизмът и позитивното мислене правят чудеса. На оптимистично настроените хора

...
Оптимизмът и позитивното мислене правят чудеса. На оптимистично настроените хора
Коментари Харесай

10 прекрасни причини да бъдете оптимисти

 скотщина

Оптимизмът и позитивното мислене вършат чудеса. На оптимистично настроените хора нещата им се получават по-добре и настроението е постоянно чудесно, а слънцето свети някак по-топло и блестящо. Така че в случай че на улицата ви завали дъжд и още веднъж се натъжите, ето ви няколко съществено аргументи да си върнете оптимизма и положителното въодушевление:

1.Средно оптимистите живеят по-дълго, по-бързо оздравяват от тежки болести, по са уверени в силите си и по-рядко страдат от психологични болести.

2. Оптимистите на практика постоянно са по-щастливи в брака, имат повече другари.

3. Те са по-успели в кариерата и са по-склонни към основаване на креативен хрумвания. Мисленето на оптимиста е по-свободно, подобен човек е отворен към всеки нов.

4. Оптимистът (при равни условия) „ взима от живота “ повече, просто повее му „ върви “. При крах оптимистът се съвзема по-бързо и стартира всичко изначало.

5. В сериозни обстановки без оптимизъм просто не става! Легендарният Алън Бомбар (прекосил Атлантическия океан с лодка, без да вземе със себе си нито вода, нито храна) написал в своята книга: „ В океана хората не ги убива самотата, жаждата, гладът и акулите. Хората ги убива страха “. Животът ни също е океан. „ Всичко, което не ни убива, ни прави по-силни “ е споделил Ницше. Може да се каже че това просто е житейският лозунг на оптимиста.

6. При хората, мислещи положително, в множеството случаи на душата им е по-хубаво. Това не значи, че те не се усещат напрегнати или смутени, и това го има. Но оптимистите доста бързо възвръщат душевното си равновесие, защото са способни да намират позитивното даже в негативното, считат неуспехите си и провалите си за краткотрайно и краткотрайни, не смъкват гарда и по-бързо доближават поставените си цели.

7. Позитивното мислене влияе и върху сетивата. Доказано е, че положително настроените, уравновесени хора са по-внимателни, изобретателни, по-добре виждат и слушат.

 оптимизъм

8. Оптимистите резервират по-дълго младостта си. Те са уверени, че здравето им е в техните ръце и това ги прави по-силни. Многобройни проучвания демонстрират, че защитните сили на организма стават по-силни с помощта на позитивното мислене.

Хармонията на душата е в основата на хармонията на тялото, а хармонията на тялото е най-хубавата отбрана от заболявания. Доказано е: оптимистите са по-здрави от песимистите. Ако оптимистът заболее, то той направлява цялата си сила в оздравяването, с помощта на позитивната конфигурация към процеса се отключва силата на самовнушението. Болестите за тях са сигнал, че би трябвало да трансформират нещо в живота си.

9. Оптимистите са по-успешни в професионален и финансов проект. Там, където останалите виждат единствено проблеми, оптимистите виждат късмет. За тях проблемите не са непостижима тежест, а единствено затруднение по пътя към задачата.

Оптимистите рядко вървят по утъпкани пътища, избират да проправят нови пътища. Заради това, по принцип, оптимистите се усещат добре, леко и по-бързо се оправят с неприятните задания.

10. Оптимистите изначално не считат останалите хора за врагове. Дотогава, до момента в който човек не ги разочарова, те го считат за добър. И даже да има отчаяние, те не го придвижват върху всички останали хора. Впрочем, оптимистите по-лесно се сприятеляват с други хора, тъй като притеглят към себе си съидейници в дружелюбността и откритите способи на другарство.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР