Пазете се от тиранията на слабите. Те просто ви изсушават.

...
Пазете се от тиранията на слабите. Те просто ви изсушават.
Коментари Харесай

Тиранията на слабите: Защо мрънкащите хора изтощават душите ни

„ Пазете се от тиранията на слабите. Те просто ви изсушават. Винаги се оплакват. Питам ги „ Как сте? ”. Те дават отговор „ Ах… ” и стартират да мрънкат и да се пробват да изсмучат силите ти. Познавам доста такива хора, само че не мога да си изгубвам времето с тях. “ – сър Антъни Хопкинс

В шумния поток на живота постоянно се натъкваме на персони, чието наличие като че ли източва силата ни. Те са като прочувствени вампири, хранещи се с негативизъм и мрънкане, оставяйки ни изтощени и обезверени.

Тези хора, които бихме могли да назовем „ тирани на слабостта “, се отличават с непрекъсната податливост към недоволство. На въпроса „ Как си? “ те рядко дават отговор с усмивка и оптимизъм.

Вместо това, от устата им се излива проливен дъжд от отрицателни страсти, описващи несправедливости, разочарования и проблеми.

Тези недоволства, въпреки и от време на време основателни, се трансформират в оръжие, ориентирано към близките. Сякаш посредством мрънкането си, те се пробват да изтеглят от нас състрадание, внимание и даже сила.

Как да се оправим с тиранията на слабите?

1. Ограничете контакта:

Не е нужно да се превръщате в жертва на отрицателната им сила. Ограничете доколкото е допустимо контактите си с тези хора. Избягвайте продължителни диалози, които единствено ще ви изтощават прочувствено.

2. Поставете ясни граници:

Когато въпреки всичко се наложи да поддържате връзка с тях, ясно им покажете къде са вашите граници. Не се чувствайте длъжни да изслушвате безкрайни недоволства. Учтиво, само че твърдо им кажете, че не можете да поемете тежестта на проблемите им.

3. Не се поддавайте на операции:

Тираните на слабостта постоянно се пробват да ви манипулират, с цел да им съчувствате или да им предложите помощ. Не се поддавайте на тези операции. Не се чувствайте длъжни да им „ спасявате “ или да „ решавате “ проблемите им.

4. Пазете личната си сила:

Най-важното е да се грижите за личната си прочувствена и психическа хигиена. Оградете се с положителни хора, които ви зареждат с сила и ви карат да се чувствате добре. Не позволявайте негативизма на другите да ви изтощава.

5. Не забравяйте, че състраданието не е уязвимост:

Да, значимо е да демонстрираме съчувствие към близките, само че това не значи да се трансформираме в жертви на тяхната негативност. Състраданието е акт на добрина, а не на всеотдайност.

Нека не забравяме, че ние сме виновни за личното си благополучие. Не позволявайте тиранията на слабите да ви лиши от вашата светлина и сила.

Фокусирайте се върху позитивното, обградете се с хора, които ви карат да се чувствате добре, и не се опасявайте да се отстоявате, когато е належащо.

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в  Телеграм :

Вижте още: Най-лошият затвор в света е дом, в който няма мир

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР