Омбудсманът Дияна Ковачева изпрати нова препоръка до председателя на Комисията

...
Омбудсманът Дияна Ковачева изпрати нова препоръка до председателя на Комисията
Коментари Харесай

Омбудсманът поиска КЕВР да осветли резултатите от извънредната проверка на „Топлофикация София“

Омбудсманът Дияна Ковачева изпрати нова рекомендация до ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране инж. Иван Иванов, в която упорства КЕВР да разгласява на уеб страницата си резултатите от неотдавна завършилата изключителна инспекция на „ Топлофикация София “, в която трябваше да бъдат тествани изравнителните сметки на столичани.

Припомняме, че на 25 август т.г. омбудсманът изиска от регулатора да извърши инспекция на топлофикационното сдружение по отношение на възобновяване на надвзетите суми вследствие поевтиняването на природния газ със задна дата и проблемите, подбудени от изравнителните сметки за отоплителен сезон 2019-2020 година Поводът беше, че в институцията на публичния бранител постъпиха стотици тъжби на жители от получените сметки.

„ По информация от медии, оповестена на 05.11.2020 година, излиза наяве, че разпоредената от Вас изключителна инспекция е завършила, като Комисията за енергийно и водно контролиране не е открила нарушавания на нормативните условия от страна на топлофикационното сдружение “, написа омбудсманът.

В рекомендацията си Дияна Ковачева обръща внимание, че преди седмица е изминал и законоустановеният период – 31 октомври 2020 година, в който КЕВР трябваше да показа в Народното събрание подробна информация за възобновените суми вследствие ретроактивното понижение на цената на природния газ.

„ Към момента няма информация от страна на регулатора дали това обвързване е изпълнено, което считам за значителен пропуск “, акцентира омбудсманът и в умозаключение упорства двата отчета - от изключителната инспекция на „ Топлофикация София “ ЕАД и до Народната заседание, да бъдат оповестени на уеб страницата на КЕВР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР