Олимпийският организационен комитет в Токио уволни директора на церемонията по

...
Олимпийският организационен комитет в Токио уволни директора на церемонията по
Коментари Харесай

Уволниха ключов директор от Олимпиадата заради шега с Холокоста

Олимпийският учредителен комитет в Токио уволни шефа на церемонията по откриването поради смешка за Холокоста. Това би било напълно резонно, в случай че шегата не беше направена преди повече от 20 години - по време на комедийно шоу през 1998 година

Председателката на организационния комитет на Токио 2020 Сейко Хашимото съобщи ден преди церемонията по откриването, че шефът Кентаро Кобаяши е освободен, заяви " Евронюс ". Той беше упрекнат в потреблението на смешка за Холокоста в комедийния си акт, в това число фразата " Да играем на Холокост ".

" Разбрахме, че господин Кобаяши в личното си осъществяване е употребявал фраза, осмиваща историческа покруса. "

" Дълбоко се извиняваме за това развиване ден преди церемонията по откриването и за причиняването на проблеми и терзания за доста от забърканите страни, както и за хората в Токио и страната ", каза Хашимото.

В интернет се появи запис на речта на Кобаяши отпреди повече от 20 години. Кадрите демонстрират по какъв начин той предлага да " изиграе Холокоста " и хвърля доста отрязани от хартия човешки фигури, които въплъщават жертвите на геноцида. Видеото стана доста гледано измежду японците в обществените мрежи, а консуматори насочиха остри рецензии.

" Нито един човек, колкото и да е изобретателен, няма право да се подиграва с жертвите на нацисткия геноцид ", сподели равинът Ейбрахам Купър, асоцииран декан и шеф Социални дейности в Simon Wiesenthal Center, базиран в Лос Анджелис. 

" Всяка асоциация на този човек с Олимпийските игри в Токио би обидила паметта на 6 милиона евреи и би направила жестока насмешка с Параолимпийските игри ", добави той.

Уволненият Кобаяши е някогашен член на известно комедийно дуо Rahmens и прочут в чужбина с комедийни сериали, в това число " Японската традиция ".

Церемонията по откриването на забавените от пандемията игри е планувана за петък вечер. Шоуто ще се организира без фенове като мярка за попречване на разпространяването на коронавирусни инфекции, макар че ще участват някои публични лица, посетители и медии.

Предишни скандали

По-рано тази седмица композиторът Кейго Оямада, чиято музика се очакваше да бъде употребена на церемонията, беше заставен да подаде оставка още веднъж поради " остарели грехове ". Оказа се, че той е тормозил свои съученици, а по-късно се е " хвалил "  в изявленията за списания. Сегментът от музиката му няма да бъде употребен, прецизира " Евронюз ".

Скандалите в последния миг идват, когато държавното управление на министър-председателя Йошихиде Суга е изправено пред рецензии за установяване на целта на Олимпийските игри макар опасенията за публичното здраве на фона на възходящия брой новозаразени с Covid-19.

Шегата на Холокоста на Кобаяши и оставката на Оямада са най-новите разтърсвания преди старта на Игрите, само че не са единствените. Припомняме, че Йоширо Мори подаде оставка като ръководител на организационния комитет поради сексистки забележки. Хироши Сасаки също напусна поста изобретателен шеф на церемониите по откриването и закриването, откакто предложи японска актриса да се облече като прасе.

Също тази седмица хиропракторът на американския тим по битка за дами се извини, откакто в обява в обществената мрежа съпостави олимпийските ограничения срещу Covid-19 с нацистка Германия. 

 
Когато репликата " дамите приказват доста " коства значим пост
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР