Окупираната от руската войска украинска атомна електроцентрала в Запорожие отново

...
Окупираната от руската войска украинска атомна електроцентрала в Запорожие отново
Коментари Харесай

АЕЦ "Запорожие" отново работи

Окупираната от съветската армия украинска атомна електроцентрала в Запорожие още веднъж работи, заяви държавният оператор, откакто Киев разгласи, че тя е била изключена от националната електропреносна мрежа поради съветски обстрел. Централата - най-голямото нуклеарно оборудване в Европа - беше изключена от украинската мрежа за първи път в историята си в четвъртък заради " дейностите на нашествениците ", обявиха от " Енергоатом ".

Сега двата работещи реактора на АЕЦ " Запорожие " още веднъж са свързани към електропреносната мрежа на Украйна. Въпреки това украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че ситуацията на място остава извънредно нестабилна.

" Нека да подчертая, че обстановката остава много рискована и рискова ", сподели президентът в постоянното си вечерно послание късно нощес.

Той похвали украинските специалисти, работещи за " отбягване на най-лошия сюжет ". Зеленски бе безапелационен, че вероятно повторение на случилото се в четвъртък " още веднъж би сложило централата на една крачка от злополука ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР