Окръжният съд в Ямбол насрочи делото за катастрофата край Лесово,

...
Окръжният съд в Ямбол насрочи делото за катастрофата край Лесово,
Коментари Харесай

Насрочиха делото за тежката катастрофа край Лесово

Окръжният съд в Ямбол насрочи делото за злополуката край Лесово, при която починаха трима пасажери, а над 10 пострадаха, за 19 януари. Инцидентът стана на 9 октомври, предходната година, наоколо до Граничен пункт Лесово.

На 9 октомври, малко преди 6 часа сутринта, на към 7 километра от Граничен пункт Лесово, микробус със сливенска регистрация, пренасящ пасажери от Ямбол, Сливен и Карнобат, се удря в спрял на шосето тир. При удара на място умират водачът и още двама пасажери.

За злополуката Окръжната прокуратура в Ямбол упрекна 51 – годишния молдовски водач Октавиян Бекиян, който и досега остава в ареста. Окръжният прокурор Дойчин Дойчев:

“От това, което бе събрано като доказателства по делото, несъмнено се открива, че директната и непосредствена причина за напъпилото ПТП, е прекъсването на товарния автомобил, де факто паркирането му на пътното платно “.

Бекиян е упрекнат в Нарушаване на Закона за придвижване по пътищата, в резултат на което е породена, по несъобразителност, гибелта на повече от едно лице, и са нанесени междинни телесни повреди на 13 души. Наказанието е от 5 до 20 години отнемане от независимост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР