Окръжната прокуратура във Варна започна проверка по случая с издирвания

...
Окръжната прокуратура във Варна започна проверка по случая с издирвания
Коментари Харесай

Как рали състезателят с присъда се оказа на свобода? Прокуратурата във Варна търси отговора

Окръжната прокуратура във Варна стартира инспекция по случая с търсения от пет години за осъществяване на влезнала в действие присъда Николай Христов Георгиев. Проверява се работата на органите по издирването, в чиито отговорности влиза да открият и задържат наказани с влезнала в действие присъда за осъществяване на наказванията.

45-годишният Георгиев е бил наказан на 3 години отнемане от независимост при общ режим за длъжностна машинация в изключително огромни размери, представляваща изключително тежък случай. Търсен ли е бил, съответни, навременни и верни ли са били дейностите на чиновниците от органите на издирването са част от въпросите, на които прокуратурата ще търси отговор и отговорност. Прокурор от Окръжната прокуратура във Варна прави персонално инспекцията на дейностите на издирвачите.

Установяването на търсения се случи, откакто при планинско рали в Шумен автомобилът му се вряза в публиката и нарани 4 души. Два дни по-късно Георгиев се съобщи самичък във Варна.

Както заяви през вчерашния ден пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна, наказателното произвеждане против Николай Георгиев и съучастника му Петър Петров, улеснил наказания в осъществяване на документната машинация, е било неколкократно спирано и възобновявано. Георгиев е бил притеглен задочно към наказателна отговорност за закононарушение по член 212, алинея 5 от Наказателен кодекс и приет за отговорен, като присъдата му влезнала в действие през 2013 год.  

Той е бил обявяван на общодържавно и интернационално търсене, издирван е бил и с две европейски  заповеди за арест. Интерпол в Мадрид е засякъл укриващия се от българското правораздаване мъж и на 3 октомври 2008 година управляващите в България са били известени. От това време варненецът се представял под подправена идентичност, като Наин Сабан Сабан, роден на 27 юни 1974 година в Прищина, Югославия.

Преди това Георгиев е бил локализиран в Северен Лондон, Кралство Англия, по сведения също на Интерпол. Тогава той разкрил своя банкова сметка, посредством която се опитал да извърши 3 превода към негова сметка в България. Заради липса на непрекъснати трудови приходи банката запорирала сумите на преводите.

От през вчерашния ден ефикасната присъда на Николай Георгиев е изпълнена и той е наведен в пандиза.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР