Окръжна прокуратура-Варна повдигна обвинение на 32-годишен мъж от село Рогачево,

...
Окръжна прокуратура-Варна повдигна обвинение на 32-годишен мъж от село Рогачево,
Коментари Харесай

Заловиха опасен бандит, извършил убийство и грабеж във Варна

Окръжна прокуратура-Варна повдигна обвиняване на 32-годишен мъж от село Рогачево, област Добрич, за обир съпроводен с ликвидиране, осъществен в изискванията на рисков рецидив, оповестиха от обвиняването.

Предвиденото в закона наказване за това закононарушение е отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна, както и възможна конфискация на цялото или част от имуществото. Обвиняемият е престъпно проявен и е осъждан неведнъж.

На 14 февруари тази година тялото на жертвата било открито в апартамент във варненския квартал „ Владислав Варненчик “. След осъществената аутопсия било открито, че гибелта на мъжа е настъпила в петък или събота, като същият е станал жертва на ликвидиране.

Установени са също изчезнали от вкъщи му движимости, техника и други предмети. По случая било формирано досъдебно произвеждане под надзора на Окръжната прокуратура във Варна.

Предприети са голям брой дейности от проверяващите органи в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града в тясно съдействие с прокуратурата.

В резултат от незабавните оперативно-издирвателни мероприятия е открит причинителят на действието, както и част от движимостите на жертвата. Разследването демонстрира, че казусът се касае за осъществен обир, съпроводен с ликвидиране.

Към момента той е арестуван за период до 72 часа и следва внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална насила по отношение на него „ задържане под стража “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР