Знаете ли, че грижата за детските зъби започва още преди

...
Знаете ли, че грижата за детските зъби започва още преди
Коментари Харесай

Експерт с безценни съвети за здрава и красива детска усмивка

Знаете ли, че грижата за детските зъби стартира още преди тяхната поява, а всяко ново зъбче провокира еуфория и наслада за родителите, само че и сериозен ангажимент във връзка с оралната грижа?

Ако бебето демонстрира признаци на неодобрение, може да започнете да се чудите дали е настъпило времето за първите зъби. Истината е, че всяко бебе е неповторимо и този миг е друг при всяко дете. Все отново има общ интервал от време – плюс няколко значими неща, които всички майки би трябвало да знаят, с цел да улеснят процеса.

„ Ох, на мама! “ има удоволствието да разгласи своето първо огромно целодневно БЕЗПЛАТНО събитие за всички бъдещи и сегашни родители –

Водещи на събитието ще бъдат гл. редактор на Ohnamama.bg Наталия Мазгарева и писателят Георги Блажев.

Една от лекциите ще бъде извънредно забавна за вас.

Първи грижи за детските зъбки Час: 15:30 – 16:00 Лектор: доктор Анжела Стоименова, стоматолог, ДК Петър Дучев (https://clinicaduchev.com/?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI27fky9q5hQMVtahoCR2zFg2aEAAYASAAEgLYGvD_BwE%C2%A0)

Детският стоматолог доктор Анжела Стоименова ще ни опише по какъв начин да поддържаме детската усмивка здрава, Д-р Стоименова се развива в региона на ортодонтията и детската дентална медицина. Интересите й са ориентирани към предварителната защита, ранното ортодонтско лекуване и сложни случаи на деца, които се лекуват под медицински сън. Има голям брой следдипломни квалификации в България, Германия, Португалия и Италия на тематика: ранно ортодонтско лекуване, лекуване с мини-импланти и алайнери., която се развива в региона на ортодонтията и детската дентална медицина.

Интересите й са ориентирани към предварителната защита, ранното ортодонтско лекуване и сложни случаи на деца, които се лекуват под медицински сън. Има голям брой следдипломни квалификации в България, Германия, Португалия и Италия на тематика: ранно ортодонтско лекуване, лекуване с мини-импланти и алайнери.

А няколко забавни обстоятелството и отговори на типичен въпроси вижте в идващите редове:

Кога тъкмо се появяват първите зъби?

Първите зъби при бебетата нормално стартират да никнат сред третия и шестия месец, само че е изцяло допустимо това да се случи и по-късно. Всъщност някои бебета може да се снабдят с първите си зъби чак на една година. Генетиката играе забележителна роля за установяване на възрастта за поява на зъбите, тъй че фамилията също е фактор.

Как да разберете, че зъбите на бебето никнат?

По време на този развой зъбът се изтласква нагоре през костта и по-късно през линията на венците. Не е чудно, че боли! Така че отговорът на въпроса по кое време зъбите на бебетата стартират да никнат се крие в следните признаци: m плачm лигавенеm температура малко над нормалнатаm проблеми със съняm подути венциm загуба на вкус
Колко дълго продължава никненето на зъбите?

Няма явен отговор на този въпрос, само че като цяло зъбите на бебетата поникват на всеки 4 до 6 месеца, тъй че бебето ще има своя цялостен набор от бебешки зъби до към 24 месеца.

Колко дълго трае болката в зъбите?

Добри вести! Болката не продължава от самото начало през тези 24 месеца, макар че толкоз време лишава, с цел да поникнат всички зъби. Това е по този начин, тъй като болката се появява единствено когато зъбите фактически пробият венците и отшумява сред епизодите, тъй че тежките признаци не престават единствено няколко дни. Плюс това децата са склонни да привикват с този развой във времето. Въпреки че признаците са явни при първите един или два зъба, те стават по-леки, когато устата на бебето стартира да се запълва със зъби.

Може ли появяването на първите зъби да закъснее?

Счита се, че зъбите закъсняват, когато бебето доближи първия си рожден ден и към момента няма зъби. Ако това е по този начин, говорете с вашия педиатър. Той може да реши обстановката и да предложи рентген на устата, в случай че има терзания.
Повече отговори ще получите на място от доктор Анжела Стоименова по време на лекцията му на 19 май.

Събитието на „ Ох, на мама! “ за бременни и родители се реализира с поддръжката и доверието на нашите генерални спонсори, и верига хипермаркети Kaufland, както и нашите спонсори от Дентална клиника, компанията за дермокозметика Laboratorios BABÉ, групата от фармацевтични компании Valentis, ръководещото фондове сдружение ЕЛАНА Фонд Мениджмънт, марката производител на бебешки колички и артикули Mutsy “
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР