Около 3000 души и тежка механизация от около 100 пътни

...
Около 3000 души и тежка механизация от около 100 пътни
Коментари Харесай

3000 души и армада от тежка техника на протест в центъра на София днес

Около 3000 души и тежка машинизация от към 100 пътни транспортни средства се чакат на протеста на браншовата камара " Пътища " в центъра на София през днешния ден. Тъй като обаче нарушават Закона за придвижване по пътищата, водачите на тежката техника ще бъдат осъдени с глоби от 30 лева, предизвести на брифинг още през вчерашния ден Борислав Муеров, зам.-директор на Групово дело " Национална полиция ".

Първоначалният събирателен пункт ще бъде в 6.30 ч. при " Враня ". Тежката техника ще бъде ситуирана в две колони на пътното платно, с цел да не се затруднява придвижването, уточни Муеров. Около 07.15 - 07.20 ч. колоната ще потегли по бул. " Цариградско шосе " и след това по бул. " Цар Освободител " и ще бъде паркирана на крайната точка - в правата на бул. " Цар Освободител " и ул " Раковски ".

Българската браншова камара " Пътища " е подала съобщение към Столичната община, която съгласува мероприята в осъществяване на наредбите на Закона за събранията, митингите и манифестациите, заяви Муеров. Той посочи, че Следствен отдел към окръжна прокуратура е издала заповед на основание на Закона за локалното самоуправление, в която се показва, че от 07.00 ч. до 12.00 ч. на следващия ден, 11 октомври, се не разрешават престоят и паркирането на пътни транспортни средства на пл. " Александър Първи ", а от 8.00 ч. до 12.30 ч. се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по бул. " Цар Освободител " сред ул. " Георги С.Раковски " и бул. " Дондуков ".

Организаторите са поели ангажимент протестът да протече спокойно, без затваряне на пътни възли и кръстовища. Тежката техника ще бъде позволена да взе участие в митинга, макар че това е в нарушаване на Закона за придвижване по пътищата и наредбата за организация  на придвижване на територията на Столична община, която не разрешава влизането на такава техника, защото  " ние няма по какъв начин да влезем в несъгласие със съгласувателното писмо на Столичната община ", изясни Муеров. Затова, протестиращите ще бъдат позволени, само че ще си понесат и съответните наказания, предизвести той.

Столична дирекция на вътрешните работи е основала нужната органзация за безпроблемното прекосяване на тази машинизация към митинга. Ще бъдат ангажирани всички сили на " Пътна полиция " и " Охранителна полиция на Столична дирекция на вътрешните работи " за естественото протичане на мероприятието, увери Муеров. Той поднесе извинение на жителите за идните неудобства в напредването.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР