Около 100 хиляди руски ученици не са седнали на чиновете

...
Около 100 хиляди руски ученици не са седнали на чиновете
Коментари Харесай

Двойно увеличение на учещите алтернативно в Русия

Около 100 хиляди съветски възпитаници не са седнали на чиновете си през новата образователна година, тъй като родителите им са предпочели различни форми на образование, демонстрира изследване на световната просветителна конференция EdCrunch, представено от РИА Новости.
" На 1 септември 100 хиляди деца не са седнали на чиновете си в Русия, защото родителите им са предпочели различни форми на обучение, в това число фамилно обучение. Броят на тези фамилии нараства със 100% годишно ", се споделя в документа, представен от БГНЕС.
Според Министерството на образованието на Руската федерация за образователната 2016-2017 година общият брой на учениците в общообразователните институции възлиза на 14 491 милиона деца, от които близо 8,5 хиляди са били образовани посредством различна форма на фамилно обучение, т.е. към 0,058%. Тази година специалистите на EdCrunch записват възходящо търсене на различни образователни формати и правят оценка броя на тези възпитаници на 100 000.
" Бързото повишаване на % на преминаващите към домашно учебно заведение приказва освен за минусите на обичайното учебно заведение, само че и за преимуществата на актуалните подходи в образованието... Въпреки обстоятелството, че има избрани проблеми при учене в дома - да вземем за пример, по-малко благоприятни условия за социализацията на детето, казусът с организацията на просветителния развой и така нататък - фамилното обучение ще продължи да набира темпове ", разясниха представители на EdCrunch.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР