Огромно нашествие на бръмбари поразило аржентинските крайбрежни курорти, предизвиквайки страхове

...
Огромно нашествие на бръмбари поразило аржентинските крайбрежни курорти, предизвиквайки страхове
Коментари Харесай

Нашeствие на бръмбари с библейски пропорции

Огромно настъпление на бръмбари поразило аржентинските крайбрежни курорти, предизвиквайки страхове от настъпване на апокалипсис измежду вярващите.

Местните също били ужасени, откакто видели милионите буболечки да покриват крайбрежията на курорта Мар де Ахо, на 50 км от Буенос Айрес.

На фотосите, сходни на подиуми от филм на ужасите, се вижда по какъв начин километри от плажната линия безусловно почерняват за минути от големия брой бръмбари. Теориите за това какво е провокирало този феномен са безчет, само че действително към момента никой не е наясно.

Някои считат, че това е предвещание за края на света, а други го свързват със скорошно земетресение в района.

Най-вероятната доктрина може би е обвързвана с размножителния интервал на черните царевични бръмбари (Heteronychus Arator), които се събират на големи групи през лятото, с цел да се чифтосват. Според учените те живеят към две години подземен и излизат единствено, с цел да се възпроизвеждат. На повърхността оцеляват единствено четири дни.

Снасянето на яйца се случва всяка година и макар че нормално това се случва през януари, в последните две години процесът се забавя по неизяснени аргументи.

Любопитното е, че сега локалните се пробват да продават бръмбарите в интернет. Според една реклама един кг коства 46 паунда. Според някои хора секрет от този бръмбар усилва естествените отбрани на тялото против рак, СПИН, астма, диабет и други.

Mirror

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР