Огледалото е мистичен предмет, който неслучайно заема централно място в

...
Огледалото е мистичен предмет, който неслучайно заема централно място в
Коментари Харесай

Ако огледалото се счупи: Какво да направите, за да не ви донесе нещастие

Огледалото е тайнствен предмет, който неслучайно заема централно място в разнообразни вълшебен ритуали. Дори Фън Шуй има особено отношение към огледалата, като строго регламентира мястото, където могат или не трябва да бъдат окачени в дома ни.

Какво значи счупеното на части огледало

Според старите поверия счупеното огледало се свързва с злощастие, счита се за предвестител на неприятности. В древността се е вярвало, че огледалото отразява освен лицето и фигурата на човек, само че и неговата душа. Ето за какво хората се отнасяли извънредно деликатно към него, с цел да не го счупят. Вярвали, че в случай че това се случи, енергийните потоци ще се унищожат и това неизбежно ще докара до покруса. Такива суеверия са оживели през времето до през днешния ден.

В Англия да вземем за пример се счита, че счупените огледала предвещават загуба на най-близките другари. За да се избегнат това, британците имат вяра, че всички части от счупеното огледало би трябвало неотложно да се хвърлят в дълбока река. Американците пък, като представители на нация с комерсиална известност, се пробват да прогонят неприятностите от себе си благодарение на злато. Ако се счупи огледало, те изваждат от джоба си жълтица и се прекръстват. Днес златните монети не се употребяват, по тази причина суеверните американци вършат това благодарение на банкнота от един $.



Как вярно да изхвърлите счупено огледало

Ако огледалото е малко, джобно и се счупи на улицата, нямате проблеми с него – непосредствено в кошчето и няма какво да го мислите. Но в случай че го счупите вкъщи – това към този момент е напълно друга история. Ако огледалото се счупи вкъщиобаче, би трябвало да знаете, че не трябва да вършиме следните неща:

• Не поглеждайте в спукано огледало;
• Не се оглеждайте в части от счупеното огледало;
• Не оставяйте фрагменти или напукани огледала в дома си - те би трябвало да бъдат изхвърлени неотложно в контейнера на открито.



Какво да извършите, откакто сте изхвърлили огледалото:

• мястото в къщата, където е счупено огледалото, се поръсва щедро със светена вода - или просто вода. Астролозите поучават да извършите това даже преди разчистване, а по-късно да поставите свещ до него;
• различен метод да освободите мястото, където се е счупило огледалото от злите сили, е да поставите църковна свещ в тази област, която би трябвало да гори три часа;
• не забравяйте да си купите ново огледало в деня на пълнолунието или най-малко преди обяд (тогава злите сили се оттеглят);
• по-добре е бързо да забравим за счупеното огледало и да мислим по-малко за него - всички наши мисли се материализират.

Ами в случай че огледалото не се е счупило?

Случва се огледалото да падне по някаква причина, само че да не се счупи. Това може да значи, че в случай че в живота на семейството зародят неприятности, те ще завършат сполучливо – без загуби и жертви. И в случай че няма пукнатини или други повреди върху падналото огледало, можете просто да го окачите на същото място, където е било, и да се опитате да го закрепите по-добре. И това, което не би трябвало да вършиме, е да се притеснявате.

Как вярно да се отървете от счупените огледални елементи, с цел да не абсорбирате негативна сила от тях:

Внимателно покрийте фрагментите с каквото и да е мрачно нещо, тъй че отражението на лицето да не попадне в тях. Ако въпреки всичко инцидентно сте погледнали в счупено огледало, тогава би трябвало да повторите девет пъти шушукайки: „ Нека огледалото се счупи, скръбта няма да ме допре, нещастието ще ме заобиколи. Амин ". Съберете счупените елементи с ръкавици или през забрадка. Ако извършите това с голи ръце, можете освен да се порежете, само че и да привлечете към себе си цялата неприятна сила на счупеното огледало.
След това най-малките частици могат да бъдат отстранени с влажен парцал, който би трябвало да се изхвърли неотложно. Независимо по какъв начин и за какво огледалото се е счупило, не забравяйте да му благодарите на глас за предизвестието!



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР