Официалният представител на турския президент Ибрахим Калън допусна възможността за

...
Официалният представител на турския президент Ибрахим Калън допусна възможността за
Коментари Харесай

Анкара: Турски поток може да бъде разширен с още тръбопроводи

Официалният представител на турския президент Ибрахим Калън позволи опцията за създаване на още една тръба за подсилване на " Турски поток “ като част от основаването на газов хъб в югоизточната ни съседка .

" Като направи това предложение [за създаване на газов хъб в Турция], [руският президент Владимир] Путин видя, че в тази част на света ще се образува нова енергийна карта в средносрочен до дълготраен проект, а Турция е най-естественото географско място за това ", цитира думите на представителя на президента Реджеп Тайип Ердоган в петък, телевизионният канал Habertürk .

" Сега има " Турски поток ", той може да се укрепи още малко и да се направи още един водопровод и тогава може да се появи изцяло нова енергийна карта от изток на запад, от север на юг. Това не е невероятно. Помислете за това от позиция на идващите 5-10 години. Ако това се случи, тогава, с други думи, Турция ще стане не просто страна за пренос на газ, тя в действителност се движи към това да се трансформира в страна, в която се дефинира газовият пазар, където се дефинират доставките на газ ", акцентира Калън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР