Официални представители на Фейсбук“ съобщиха, че компанията ще положи всички

...
Официални представители на Фейсбук“ съобщиха, че компанията ще положи всички
Коментари Харесай

„Фейсбук“ цензурира скици за 3D отпечатване на оръжие

Официални представители на „ Facebook “ оповестиха, че компанията ще постави всички старания, с цел да предотврати шерването на скици за 3D отпечатването на огнестрелно оръжие през нейната платформа, предава Агенция Франс Прес.

„ Споделянето на указания по какъв начин да бъдат направени огнестрелни оръжия благодарение на 3D принтери или ЦПУ фрези е неразрешено съгласни нашите условия. В сходство с нашите правила, ние отстраняваме сходно наличие “, съобщи представител на компанията.

От обществената мрежа подчертаха, че ще бъдат премахвани и връзки към уеб сайтове, който популяризират сходни указания.

Миналата седмица в Съединените американски щати деятели за свободно разпространяване на огнестрелно оръжие подеха акция за издание онлайн на скици за 3D печатане на оръжие.

Коди Уилсън от основаната в Тексас компания Defense Distributed за малко направи налични по интернет сходни чертежи, само че съд в Сиатъл разпореди те да бъдат отстранени.

От администрацията на Белия дом в началото поддържаха самодейността на Уилсън, само че в следствие трансформираха позицията си и застанаха зад правосъдното решение.

Уилсън се съобрази със правосъдното решение, само че поде самодейност по събиране на средства, нужни за започване на правосъдна борба за оборване на възбраната. Според него „ достъпът до огнестрелно оръжие е фундаментално човешко право “ и въпрос на „ човешко достолепие “. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР