Офисите почти напълно изгубиха своята формална среда след пандемията –

...
Офисите почти напълно изгубиха своята формална среда след пандемията –
Коментари Харесай

От облеклото до разговорите: Как поколение Z променя офис средата?

Офисите съвсем изцяло изгубиха своята официална среда след пандемията – строгото облекло за работа към този момент е в историята, а закрепените часове работа са все по-рядко срещани. Има и друга област на работа, която става все по-малко обичайната: езикът.

Ново изследване на Barclays LifeSkills откри, че 70% от британците са забелязали промени в езика на работа през последните пет години, до момента в който 73% споделят, че към този момент поддържат връзка по-малко официално. Констатациите, оповестени във вторник, се основават на изследване измежду над 2000 британци.

Най-младото потомство на пазара на труда – потомство Z (от 18 до 24 години) седи в основата на тази смяна. Близо три четвърти (71%) от интервюираните приписват смяната на по-младите служащи.

Нашето проучване демонстрира, че поколението явно ще остави своя отпечатък върху работната мощ, що се отнася до метода, по който споделяме “, сподели Кирсти Маки, началник на Barclays LifeSkills, представен от CNBC.

Проучването демонстрира, че чиновниците даже в имейл връзката си употребяват по-разговорни термини. Промените засягат освен това, което се споделя, само че и метода, по който нещата се споделят.

Почти половината (49%) от Gen Z, да вземем за пример, постоянно употребяват платформи за незабавни известия на работа, до момента в който единствено 27% от хората на възраст над 55 години го вършат. Тази възрастова група към момента избира имейл, като споделя, че този способ се усеща по-професионален.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР